Chicago, Nova York, La Habana, Manila, Madrid, Barcelona o Londres, són algunes de les ciutats on l’artista Pepa Poch ha deixat petja amb la forma tant particular de mostrar els seus treballs, una part dels quals, des d’aquest dissabte 30 de juny i fins el 14 d’octubre, es podran contemplar a la quarta planta del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, una exposició que porta per títol “L’atelier-Pepa Poch”.

Es tracta d’una intervenció de l’artista sobre aquest espai, transformant-lo en un ‘atelier’, és a dir, en un espai dinàmic en el qual l’artista realitza la seva obra i que en el transcurs dels mesos en què serà visitable, Pepa Poch hi anirà realitzant diferents intervencions. “No som davant d’una exposició convencional d’objectes inanimats, sinó que tindrà vida pròpia. S’explica el procés de creació que viu l’artista des que té la idea fins que la materialitza en un objecte artístic”, assenyala la comissària Pilar Giró.

Si l’any passat, amb l’exposició de Gerard Mas, es va buscar una combinació d’art irreverent, realista i un punt transgressora; enguany se segueix amb la transgressió artística innovadora, que transforma elements quotidians en obres d’art. “Els llenços s’alliberen dels bastidors per transformar-se en escultures que grimpen. I com això, les cadires alades, les porcellanes màgiques, els canelobres adopten siluetes femenines, o els quadres mostrats tal com es veien als salons d’art del segle dinou.

Pepa Poch crea i fa emergir la poesia entre les seves mans, tot transformant la realitat -ja sigui d’un llenç, una porcellana, un teixit”.

Expandeix la seva màgia als espais, als objectes, convertint en excepcional allò que és quotidià. “Es recrea en un llenguatge estètic de present, desacomplexat, allunyat de les modes. En una trama d’exageració barroca, teixeix una atmosfera d’equilibri clàssic, de la qual n’emergeixen formes teatrals impossibles, que només ella és capaç de presentar amb la màxima naturalitat”.

“L’Atelier” és un espai per viure una experiència artística envolupant.