I després

EXPLICA’M, 2ONA FIRA DEL CONTE A SANT FELIU DE GUÍXOLS

Compartiu aquesta història

Ahir dilluns a les 11 a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va tenir lloc la presentació del Explica’m, la 2ona Fira del Conte 2017 que comença aquest divendres 9 fins el diumenge 11 de juny.
L’acte va anar a càrrec de Jordi Vilà, regidor de cultura; Salvador Calabuig, regidor de Turisme i Carles Motas, alcalde de la ciutat.

La primera edició es va comptabilitzar més de 4000 persones en els dos dies que va durar la fira i Salvador Calabuig feia referència a aquesta dada com a sorprenent fins i tot pels organitzadors, es per això que aquest anys s’ha gestionat aquest èxit i s’ha mirat de que aquest any s’impliquessin més les entitats, associacions de comerciants i les empreses que ofereixen activitats a Sant Feliu. Segons Calabuig, s’ha aconseguit i es comptabilitzen més 50 entitas de la ciutat que col•laboren aquest any. Un altres dels reptes d’aquest any ha estat comptar amb la col•laboració dels autors, editors, dibuixants, etc.

Segons Vilà, en aquesta edició s’intenta posar en valor el foment de la lectura desde petits i el fet de posar notorietat a la cultura popular amb la cabuda a dins el programa de la Fira la trobada gegantera.

En el Torn de Carles Motas va destacar que, amb tan sols una edició, s’ha convertit en un dels actes amb més poder de convocatòria de públic familiar que és el que es busca tant desde l’àrea de cultura com la de Turisme.
Un altre dels aspectes que va destacar és la fórmula d’èxit el ser capaços de treballar conjuntament l’administració, l’empresa privada i entitats culturals.

Per tal de tenir present que es tracta d’un gran certamen, es comença amb un castell de focs artificials que dóna la benvinguda a un dels esdeveniments que pot estar cridat a tenir una presència continuada en el temps, atès el bon resultat de públic. Els infants, junt amb les titelles de gran format, jocs, tallers i espectacles, van passar un cap de setmana de fàbula, que enguany es torna a fer, es potencia i s’amplia.

L’espectacle inaugural de la Fira del Conte s’ha fet exclusivament per Sant Feliu de Guíxols, amb música en directe, xanquers, malabaristes i molta màgia. Serà a càrrec d’Actua Produccions i tindrà titelles gegants. L’espectacle inaugural clou amb un impressionant castell de focs artificials davant del mar.

Després d’això gairebé una trentena d’activitats (gairebé totes gratuïtes) es donaran cita, entre espectacles a l’aire lliure, cercaviles, titelles gegants, tallers, humor, il•lusionisme, contes i altres propostes, conviuran durant els dos dies i mig amb la fira del conte, il•lustració, decoració de carrers i col•laboració público-privada.

La Fira de conte, pròpiament dita, compta amb unes 30 parades de contes i il•lustradors, entre altres, així com espais de taller. En paral•lel, una cinquantena d’establiments de Sant Feliu de Guíxols en donen suport i hi participen activament, amb la decoració d’establiments i carrers.

La Fira del Conte és una iniciativa de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols que compta amb la implicació d’altres administracions i suport del teixit comercial de la ciutat. Pensada per ser un reclam per a famílies amb mainada, esdevé un veritable parc temàtic a la zona de vianants centre de Sant Feliu on els més menuts, i els no tan menuts, tenen un espai per fer volar la imaginació a través del conte i l’espectacle de carrer.
Descarrega el programa del Explica’m en PDF

El més llegit

I després