COMUNICAT SOBRE EL CAS “BALENA BLAVA”

Des de les 6 federacions d’AMPA’s de Catalunya ens envien un comunicat en el qual apunten que volen fer  un seriós crit d’alerta davant dels cassos que estan apareixent els darrers dies d’adolescents a causa de l’anomenada “Balena Blava”. La “Balena Blava” no es un joc, es un conjunt de proves macabres que indueixen al suïcidi.

El mes de febrer les 6 federacions d’ampa’s catalanes varen posar en marxa la campanya de #ciberassetjamentzero per combatre el ciberbullying, ja que els mòbils i les xarxes socials donen ales, facilitats, anonimat i permanència a l’assetjament. I amplifiquen enormement les seves conseqüències.

Els pares i les mares afirmen que “ hem de saber estar a prop dels nostres fills, per tal de detectar a temps qualsevol situació anòmala: bullying, aïllament, alteracions, etc. Cal parlar, escoltar, comprendre, mirar, crear ponts i espais de diàleg amb els fills”.

Destaquen que davant de qualsevol indici de ciberassetjament per “Balena Blava” cal denunciar el cas als Mossos d’Esquadra, al telèfon: 112. La inducció al suïcidi és un delicte.

I que sempre que hi hagi símptomes de que els fills i filles no estan be, pateixen alteracions de conducta, per petites que siguin, o s’observem coses estranyes, cal trucar al 061, CatSalutRespon.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació