I després

COMUNICAT SOBRE EL CAS “BALENA BLAVA”

Compartiu aquesta història

Des de les 6 federacions d’AMPA’s de Catalunya ens envien un comunicat en el qual apunten que volen fer un seriós crit d’alerta davant dels cassos que estan apareixent els darrers dies d’adolescents a causa de l’anomenada “Balena Blava”. La “Balena Blava” no es un joc, es un conjunt de proves macabres que indueixen al suïcidi.

El mes de febrer les 6 federacions d’ampa’s catalanes varen posar en marxa la campanya de #ciberassetjamentzero per combatre el ciberbullying, ja que els mòbils i les xarxes socials donen ales, facilitats, anonimat i permanència a l’assetjament. I amplifiquen enormement les seves conseqüències.

Els pares i les mares afirmen que “ hem de saber estar a prop dels nostres fills, per tal de detectar a temps qualsevol situació anòmala: bullying, aïllament, alteracions, etc. Cal parlar, escoltar, comprendre, mirar, crear ponts i espais de diàleg amb els fills”.

Destaquen que davant de qualsevol indici de ciberassetjament per “Balena Blava” cal denunciar el cas als Mossos d’Esquadra, al telèfon: 112. La inducció al suïcidi és un delicte.

I que sempre que hi hagi símptomes de que els fills i filles no estan be, pateixen alteracions de conducta, per petites que siguin, o s’observem coses estranyes, cal trucar al 061, CatSalutRespon.

El més llegit

I després