I després

BANDERES BLAVES PER LES PLATGES DE SANT FELIU I SANT POL

Compartiu aquesta història

El jurat internacional Bandera Blava 2017 ha concedit per a Sant Feliu de Guíxols el guardó de platja amb bandera blava a les nostres dues grans platges. A més, Catalunya ha rebut 119 banderes, de les quals 95 són per a les platges i 24 per als ports esportius.

El distintiu Bandera Blava l’atorga un tribunal internacional de la FEE (Fundació d’Educació Ambiental), amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l’Estat. Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat, les instal·lacions, la prestació òptima dels serveis, la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i als ports, una excel·lent gestió ambiental.

L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats i les mesures de control i inspecció del medi aquàtic Sant Feliu de Guíxols

Itinerari blau pel Camí de Ronda de la platja de Sant Pol a Sant Feliu
El camí de ronda de de la platja de Sant Pol a Sant Feliu ha tornat a obtenir de nou el guardó de qualitat turística Itinerari Blau, una iniciativa que es va implantar per primer cop l’any 2013 per la Fundació Europea d’Educació Ambiental. Els Itineraris Blaus són camins que uneixen platges o ports amb la Bandera blava i contribueixen, positivament, a l’ús sostenible del litoral.
La iniciativa té com a principal objectiu, promoure el desenvolupament sostenible de les zones litorals mitjançant el compliment d’uns criteris de qualitat que garanteixin la preservació i millora de les condicions ambientals existents, la seguretat i la facilitat d’us per als visitants, i una gestió integrada i coherent dels valors naturals, històrics, culturals i etnogràfics que configuren el patrimoni litoral del país.

El més llegit

I després