I després

ÈXIT DEL CONGRES DE REMEIS POPULARS DE SFG

Compartiu aquesta història

Aquest dissabte s’ha celebrat amb un èxit desbordat de participants, molts dels quals s’han quedat en llista d’espera, el “Segon Congrés de Remeis Populars a l’abast de tothom” a l’Espai de Congressos i reunions Monestir de Sant Feliu de Guíxols.
Aquesta trobada, a la qual només s’hi podia accedir amb inscripció prèvia, tenia una capacitat de 140 persones i aproximadament 120 van quedar en llista d’espera, tal i com apuntàvem.
Des de l’organització del certamen s’ha indicat que sortosament aquesta és una activitat que es va fent de forma freqüent en el temps, i en molts casos al carrer, cosa que fa que no hi hagi límits.
Per la seva banda, l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, ha indicat que la ciutat vol apostar pels congressos de petit format, perquè s’aconsegueix una via de nous visitants, els congressistes, que en els temps lliures poden descobrir Sant Feliu de Guíxols i els seus atractius.
Durant dotze hores els inscrits tenen una marató d’activitats organitzades pel Col·lectiu de Remeiers i Remeires,amb la col·laboració del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols i que ha comptat amb la participació d’una vintena de ponents distribuïts en tres taules de debat, a més de diverses demostracions, projeccions i conferències al voltant dels remeis populars.
Les activitats pretenien donar una visió àmplia i polièdrica dels remeis populars en els nostres dies i com aquests es tracten i es divulguen des de diferents àmbits: les institucions, les noves fornades de remeieres i també els jardins botànics, en tant que punts de difusió de l’ús de les plantes medicinals.
Durant la jornada també es va celebrar una assemblea, espai obert a la participació en el qual tots i totes les assistents van tenir l’oportunitat d’opinar i d’implicar-se en les activitats que porta a terme el Col·lectiu de Remeiers i Remeieres.
Remeis populars amb fruites, verdures i herbes del jardí”, “la màgia de les plantes: preparació de saquets, ungüents i encens”, projeccions, xerrades, sortides i altres activitats van completar l’atapeït programa d’aquest segon congrés, que fou la continuació del primer que es va celebrar ara fa 8 anys al Pont Major de Girona.

 

El més llegit

I després