Sant Feliu de Guíxols ha acollit les Jornades Vernianes, un esdeveniment amb l’objectiu de commemorar la figura de Joan Torrent i Fàbregas i de l’escriptor novel·lista Jules Verne. Torrent i Fàbregas va ser un investigador de primera magnitud en l’estudi de la figura de Verne, així com també de Jacint Verdaguer. Va ser un gran historiador i estudiós de la ciutat de Sant Feliu de Guíxols.

Malgrat ser un personatge molt reconegut a Catalunya, Torrent i Fàbregas sempre ha estat poc difós. És per això que, des de l’organització, es va impulsar aquest projecte, per tal de divulgar la seva figura i reconèixer la feina del fill de Sant Feliu de Guíxols.

Les Jornades han tingut un bona rebuda en general. Segons l’organització,  la inauguració de l’exposició ‘Jules Verne’ a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit va tenir una afluència de gent superior a la que contemplen normalment aquest tipus  d’exposicions. L’exposició es pot visitar fins el 5 de desembre. D’altra banda, el dissabte 30 de novembre tindrà lloc un espectacle de titelles ‘Les aventures de la família Raton’ a la mateixa biblioteca.

L’activitat principal de les jornades, però, es va celebrar dissabte dia 17 de novembre. Es tractava d’una Jornada Oberta amb el nom de ‘Entre Verne i Verdaguer. L’univers científic, geogràfic i literari de Joan Torrent i Fàbregas (1901-1996)’  que durava tot el dia. Aquesta jornada estava dirigida sobretot a especialistes en la matèria. Hi van participar persones d’arreu del territori i l’organització ho valora com un èxit. Segons l’organització l’objectiu de les jornades va ser assolit.