I després

Èxit de les Jornades Vernianes de Sant Feliu de Guíxols

Sant Feliu de Guíxols ha acollit les Jornades Vernianes, un esdeveniment amb l’objectiu de commemorar la figura de Joan Torrent i Fàbregas i de l’escriptor novel·lista Jules Verne. Torrent i Fàbregas va ser un investigador de primera magnitud en l’estudi de la figura de Verne, així com també de Jacint Verdaguer.

Compartiu aquesta història

Sant Feliu de Guíxols ha acollit les Jornades Vernianes, un esdeveniment amb l’objectiu de commemorar la figura de Joan Torrent i Fàbregas i de l’escriptor novel·lista Jules Verne. Torrent i Fàbregas va ser un investigador de primera magnitud en l’estudi de la figura de Verne, així com també de Jacint Verdaguer. Va ser un gran historiador i estudiós de la ciutat de Sant Feliu de Guíxols.

Malgrat ser un personatge molt reconegut a Catalunya, Torrent i Fàbregas sempre ha estat poc difós. És per això que, des de l’organització, es va impulsar aquest projecte, per tal de divulgar la seva figura i reconèixer la feina del fill de Sant Feliu de Guíxols.

Les Jornades han tingut un bona rebuda en general. Segons l’organització, la inauguració de l’exposició ‘Jules Verne’ a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit va tenir una afluència de gent superior a la que contemplen normalment aquest tipus d’exposicions. L’exposició es pot visitar fins el 5 de desembre. D’altra banda, el dissabte 30 de novembre tindrà lloc un espectacle de titelles ‘Les aventures de la família Raton’ a la mateixa biblioteca.

L’activitat principal de les jornades, però, es va celebrar dissabte dia 17 de novembre. Es tractava d’una Jornada Oberta amb el nom de ‘Entre Verne i Verdaguer. L’univers científic, geogràfic i literari de Joan Torrent i Fàbregas (1901-1996)’ que durava tot el dia. Aquesta jornada estava dirigida sobretot a especialistes en la matèria. Hi van participar persones d’arreu del territori i l’organització ho valora com un èxit. Segons l’organització l’objectiu de les jornades va ser assolit.

El més llegit

I després