I després

EXCURSIONISME OBERT DEL MONTCLAR, RUTA MEGALÍTICA

Compartiu aquesta història

Crònica del Centre Excursionista Montclar sobre la sortida del passat diumenge: “Aquest diumenge per fi sí, per fi no ha plogut i hem pogut gaudir d’una excursió molt bonica, una ruta megalítica per les Gavarres i L’Ardenya.
Així que a les vuit del matí del passat diumenge (som matiners la gent de muntanya!) vam sortir de La Corxera direcció a Calonge, on vam contactar amb els amics del “Club Alpí Palamós” per iniciar una ruta meravellosa pels Boscos de Ruàs i la Muntanya de Cant Mont. Aproximadament 8 Km. que se’ns van fer curts gràcies al mestratge d’en Xevi Niell, arqueòleg cassanenc que ens anava explicant els orígens dels molts menhirs, coves i abrics que trobàvem pel camí. I és que si caminar és bonic i recomanable, ho és molt més al costat d’en Xevi, ja que la passió que transmet ens va transportar del Neolític fins a l’Edat de Bronze, fent-nos partícips de com s’organitzava fa 4.000 anys la societat que vivia en aquestes contrades tant properes a on vivim nosaltres actualment.
La Font Nina, les Roques del Mirador, la Cova de l’Abella, la Cova Bona, la del Xuclamel… a tota aquesta riquesa cultural i arqueològica hi vam poder afegir unes magnífiques vistes de les Gavarres i de la nostra costa, des de Palamós fins a Guíxols, ja que el dia ens va acompanyar.
Un cop feta la caminada, vam recuperar forces i aprofitàrem la tarda per visitar una exposició permanent de troballes arqueològiques descobertes al municipi. A l’exposició, impulsada pel Centre d’Estudis Calongins “Colònico” i l’Ajuntament, es poden veure ossos, ceràmica i peces d’ornament sobretot del Neolític. Realment molt interessant.
No voldríem deixar passar l’oportunitat d’agrair, i molt, la col·laboració del Club Alpí Palamós, de l’Ateneu Popular de Calonge i del Centre d’Estudis Calongins “Colònico”. Moltes gràcies a tots, i també, de nou, gràcies Xevi.
Si us heu quedat amb ganes de veure més fotos de la sortida, entreu a la nostra pàgina de Facebook que allà les tenim. Us esperem a la propera sortida! Reserveu data, 10 d’abril. Destinació prevista, Campdevànol. Salut i cames!”

 

El més llegit

I després