I després

CELEBRACIÓ DEL DIA DE LA POLICIA LOCAL

Compartiu aquesta història

La Policia Local de Sant Feliu de Guíxols ha celebrat aquest dimarts la seva festa anual a la Sala Abat Panyelles amb un centenar de convidats on s’hi trobaven regidors locals, alcaldes i regidors d’altres localitats, representants de totes les policies i Guàrdia Civil, Bombers, Creu Roja, Protecció Civil, a més d’alguns familiars dels policies locals.
Com és habitual en aquesta festa, es va començar amb una relació de totes les actuacions realitzades al llarg d’un any per la Policia Local de les quals en el 2015 destaquen les següents:
21.988 serveis en què destaquen 2853 col.aboracions amb altres organismes, dels quals 283 s’han fet col.laborant amb els diferents cossos de seguretat.
Intervencions en alarmes: 288. Intervencions en medi ambient: 81(La majoria ha estat per animals, sorolls, abocaments i incendis). Intervencions en policia administrativa: 211.
S’han aixecat 742 Actes. La majoria ha estat denúncies per infraccions a les ordenances municipals , especialment per infracció a les ordenances de convivència (140). La resta son denúncies per consum de drogues a la via pública, inspeccions a industries o comerços.
Intervencions en policia assistencial: 1947. De les quals 1541 son genèriques però n’hi ha 46 ala gent gran, 42 a menors , 16 a les víctimes i 12 a persones sense sostre.
Com a Policia Judicial col.laboradora amb l’administració de justícia S’han practicat 710 notificacions i citacions judicials.
Com a Policia de seguretat ciutadana s’ha actuat en 5.332 serveis . La majoria dels quals han estat vigilàncies . D’aquests, 263 són intervencions en actes incívics, 223 en furts i robatoris, 90 en danys a la propietat, 54 recolzaments a actuacions del cos de Mossos d’Esquadra, 37 en amenaces i coaccions, 19 en violència de gènere, 15 per ocupació d’immobles. Atestats instruïts: 369.
Hi ha hagut 31 Detinguts, dels quals 13 han estat exclusivament per la Policia Local, i 18 en col.laboració amb altres cossos policials.
Com a policia de trànsit s’ha fet 5.490 actuacions, de les quals 2.604 són proteccions escolars, 1.260 son denúncies de trànsit i 798 vehicles retirats per la grua, 313 intervencions en accidents de trànsit. Un d’ells amb resultat de mort.
Els tres integrants de la mesa presidencial (el cap de la Policia, Josep Miñarro; el regidor de la Policia, Jordi Vilà i l’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas), van destacar en els seus discursos la importància de la policia locals, com a figura de proximitat. Miñarro va definir-los com el primer metge generalista de capçalera, el que tracta la primera urgència. Per Jordi Vilà, el discurs anava en la línia de la vocació, el servei a les persones i el fet que la civilització, mentre no estigui plenament realitzada, haurà de basar-se en figures com la Policia Local. Va fer un discurs, compartit en part per l’alcalde, que anava en la línia d’apostar per una renovació, millora, modernització i posada al dia de la Policia Local. “Hem de ser avantguardistes, democràtics i al servei del ciutadà”, va dir Vilà i Carles Motas
Un cop finalitzada la part de discursos, es va fer el lliurament de condecoracions i diplomes amb motiu de la realització de serveis meritoris i col.laboracions.

El més llegit

I després