El passat cap de setmana es varen repetir les visites d’obres regulars que l’alcalde, Carles Motas,  realitza al projectes que estan en fase de construcció, acció que repassem a la “Línia amb l’alcalde” dels dijous a la nostra emissora, espai que reposarà durant unes setmanes.

Tal i com ja vàrem informar, els treballs d’enderroc de la fàbrica Agglotap, el solar de la qual es convertirà en un aparcament per a una vuitantena de vehicles, ha patit dues aturades inesperades. La primera per la tardança de tres mesos de Endessa per enretirar les línies elèctriques i els suports collats  collades a la façana, i la inesperada troballa d’un niu de polls de falciot, espècie protegida que ha tingut l’obra aturada gairebé tres setmanes, fins que agents rurals els varen evacuar el passat dijous,una  acció que permetrà que aquest dilluns es reprenguin els treballs. Mentrestant, s’han anat fent treballs “de cirurgia”, deia l’alcalde, enretirant ferros i altres elements que s’han de separar de la runa.

Quant als polls localitzats pels serveis de Medi Ambient en un niu, Motas comentava : “Hem assistit a l’operació del trasllat dels dos polls, que ja no eren cries, sinó dos ocells força desarrolats que estaven a punt de volar. No són orenetes corrents, com es pensava en un primer moment, sinó polls de falciot, més circulars visualment quan despleguen les ales”.

Finalment, declarava que tots els entrebancs que han hagut de superar en els treballs de l’antiga surera queden compensat pel bon ritme dels que s’estan portant a terme en el futur Parc Central, al qual s’hi ha afegit els de reurbanització i renovació dels serveis soterrats al carrer Miquel Surís, a la part superior de l’asil.