LA CERAMISTA GANXONA QUIMETA SERRA COMPLEIX 90 ANYS
La ceramista i pintora ganxona Quimeta Serra compleix aquest diumenge, 29 de juliol, 90 anys d’edat treballant en el seu taller de la Pineda Fosca de Sant Feliu de Guíxols, ara fent bàsicament pintures a l’oli capturant flors, cels mars, dames, biciletes, frondosos i romàntics boscos, gavines i tot allò que desprèn tendresa, extensió del seu caràcter dolç i amable.
El passat dia 19 de juliol, Pilar Rahola i Helena Garcia Melero la felicitaven públicament en el programa de TV3 “Tot es mou” mostrant una de les seves obres.
La Quimeta, va començar a treballar el fang als 42 anys anant a classes a La Bisbal d’Empordà i als 90 continua creant en el seu estudi, treballant bàsicament la pintura a l’oli.

 

AQUEST DIUMENGE, HAVANERES I CANÇÓ DE TAVERNA AL PATI DE L’ESCOLA DE MÚSICA
La Mostra de Cançó de Taverna continua després dels destacats concerts que es varen oferir a la platja i a l’Espai Port, amb cantades d’estiu integrades en paisatges i espais singulars, com és el cas d’aquest diumenge, 29 de juliol a les 10 de la nit, programada al magnífic pati-jardí  de l’Escola municipal de Música del carrer Capmany, que l’any passat va comptar amb una assistència que va exhaurir les places amb el concert de Les Anxovetes i el cantautor local Sé, que tornarà a obrir el concert d’aquest diumenge, per donar pas al convidats d’enguany: Els Cantaires de l’Estany.
El preu de l’entrada és de 3 euros i s’oferirà una copa de cava de benvinguda a tots els assistents.

 

OBERT L’ACCÉS A LA CALA MASET
Després de l’esllavissament que es va produir fa uns mesos en l’accés a la Cala Maset, que va arrossegar un pi de grans dimensions sobre les escales, per a l’extracció del qual va caler redactar un projecte, ha quedat obert després que en les darreres hores l’empresa Mirfer hi depengés una petita retroexcavadora per extreure la terra que havia sepultat les escales.
Malgrat que s’hi havia posat una tanca alguns banyistes hi havia continuat baixant amb el perill de prendre mal ja que la rampa de terra compactada tenia un gran desnivell. Aquesta acció l’havia d’haver portat a terme Costes però en no actuar-hi, ha estat l’Ajuntament qui s’ha fet càrrec de l’operació que ha permès que es pugui gaudir d’una de les cales més singulars de l’àmbit.

 

“BUSCANDO A BLAS INFANTE”, AQUEST DIUMENGE A LA CASA IRLA
Aquest diumenge, 29 de juliol a les 19:00 hores, a la Casa Irla, ponència: “Buscando a Blas Infante, pare de l’andalusisme”, acte obert a tothom que anirà a càrrec Pedro Altamiro, soci fundador de la Asamblea Nacional Andaluza. L’acte
Durant el regnat d’Alfonso XIII, el pensament polític de Blas Infant es va mostrar com a hereu dels moviments republicans i federalistes de l’Espanya del segle XIX. Es basava a defensar l’existència d’Andalusia com a regió espanyola diferenciada de la resta. El seu objectiu era aconseguir la reconstrucció d’Andalusia, per obtenir la regeneració d’Espanya.

 

NOTA DEL GRUP MUNICIPAL DEL PDeCAT
El grup municipal del PDeCAT ha difós una nota de premsa en la qual fa una crònica d’una de les mocions que es varen presentar en el ple municipal del passat dijous consistent en una demanda del CDR local que el grup va presentar al ple, on es proposa que la Rambla Vidal canviï el nom pel de Plaça de l’1 d’octubre i que, per tant, la junta del nomenclator es reuneixi per tal de plantejar la proposta..
En el següent arxiu podeu consultar el contingut textual de la NOTA

 

NOTA DEL GRUP MUNICIPAL DE GUÍXOLS DES DEL CARRER
El grup municipal de Guíxols des del carrer-Entesa ha enviat una nota als mitjans en la qual fa una valoració de diverses mocions presentades en el Ple. Una d’elles fa referència a la nota que ja varem publicar en que demanaven blindar llegat arquitectònic de Joan Bordàs.
En un segon apartat fan referència a la moció al dret a morir dignament, que fou aprovada.
En un tercer apartat comenten l’aprovació per consens de la declaració de la Costa Brava com a reserva de la biosfera.
Podeu llegir integrament la nota accedint al següent arxiu: ARXIU

 

CONCERTS AL FESTIVAL DE LA PORTA FERRADA
Cataracta de concerts al Porta Ferrada que aquest divendres, 27 de juliol, presenta a l’Espai Port a Ruben Blades, el dissabte 28 és el torn de Caetano Veloso i família, el diumenge 29 Estopa al Guíxols Arena, el dia 1 d’agost Txarango + Sotrac (amb les entrades exhaurides),  el dia 2 Mazoni + San Josex +  Miquel Abras al teatre.
La següent tongada arriba el dia 4 d’agost amb Cor Geriona, el 5 Jazz & Food, el dilluns 6 Joan Manuel Serrat, el dia 7 Pablo Alboran, el 8 Diego El Cigala i al teatre tina Gorina & Laura Vila, el dia 9 al teatre Andrei Gavrilov, el 10 l’obra Fedra, l’11 James Rhodes, el 12 Ara Malikian a l’Espai port i Gerard Quintana al teatre, el 13 Rozalén i El Kanka, el 14 Ismael Serrano, el 15 Celtas Cortos + Mago de Oz a l’Espai Port i Ferran Cullel al Teatre, el 16 el Cor de Sant Petesburg, el 17 Sara Baras, el 18 Electrònic Sunset i el 20 Ricky Martin al Guíxols Arena.

 

MULTITUDINÀRIA VISITA AL PAILEBOT SANTA EULÀLIA
La presencia del pailebot Santa Eulàlia al port de Sant Feliu, el passat cap de setmana, va ser tot un èxit ja que el varen visitar 3.723 persones (1.542 el dissabte, 1.535 el diumenge i 646 el dilluns) per iniciativa del Museu d’Història, en col·laboració amb el Museu Marítim de Barcelona, propietari del vaixell centenari.
Es tracta d’un veler de 3 pals, de 47 m d’eslora i 8,5 m de mànega, que havia format part de la flota catalana en el passat, per a transportar mercaderies per la Mediterrània occidental, com ara sal, fusta, cereals, minerals, rajoles i totxanes, fent navegació de cabotatge però també va fer dos viatges a Cuba, en la tradició indiana del país nostre que va fer-se a partir del comerç. El Museu Marítim , l’any 1997, el va adquirir per subhasta i va decidir avarar-lo convertint-se en el seu primer vaixell històric recuperat.

 

CONCERTS GRATUÏTS A L’ESPAI CARMEN THYSSEN
La flautista Irene Ferrer va posar fi al cicle dels dimecres musicals de juliol a l’Espai Carmen Thyssen interpretant  Pinzellades de flauta sola, un recorregut per diferents èpoques i estils, amb aquest instrument com a protagonista. Pintura i música, vista i oïda, fan que aquests recitals amb el recorregut per Natura en evolució siguin una experiència inoblidable.
El microconcerts gratuïts tornaran al setembre amb nous intèrprets però, el 5 d’agost, hi haurà un concert extraordinari titulat Tresors del barroc, a càrrec de la formació La estança harmònica. Més informació a www.espaicarmenthyssen.com

 

ARTICLE SOBRE EL GUÍXOLS EXPERIENCE AL DIARI DE GIRONA
El Diari de Girona va publicar un article el passat dilluns sobre les visites organitzades per l’Àrea de turisme de Sant Feliu de Guíxols, anomenades Guíxols Experience que estan tenint una gran acollida entre els visitants als quals l’Alfons Hereu, en Sidru Ribera i en Josep M Vicens mostren diversos indrets de la ciutat com els safareigs del puig, el mercat, la Cambra de Comerç, el Casino La Constància,El Salvament, el niu de metralladores, entre altres, i expliquen les seves vivències en aquells àmbits i transmeten alguns episodis històrics.
L’any passat es va fer una experiència pilot a final del mes d’agost i es va comprovar que la iniciativa tenia recorregut I ES COMPTA amb assistències de fins a 25 persones.
Podeu llegir l’article seguin el següent enllaç: https://www.diaridegirona.cat/estiu/2018/07/23/guixols-experience-historia-explicada-pels/926330.html

 

EL PROGRAMA “NOVES OPORTUNITATS” TAMBÉ A SANT FELIU
Noves Oportunitats és un programa que té l’objectiu de formar i introduir al món laboral i educatiu joves entre 16 i 24 anys que no estudien ni treballen i en aquesta segona edició, Sant Feliu de Guíxols serà un dels punts dels itineraris formatius basats en competències bàsiques i preparació pel retorn al sistema educatiu, competències transversals i formació certificada en deu famílies professionals, entre les quals hi ha administració i gestió, hostaleria i turisme, activitats físiques i esportives, agrària, fusta, moble i suro o imatge personal, entre d’altres. Actua en 6 comarques i en 9 punts d’actuació: Figueres, Olot, Banyoles, Girona, Santa Coloma de Farners, La Bisbal d’Empordà, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Blanes. 429 joves que van obtenir 191 contractes laborals i 34 retorns al sistema educatiu.
http://www.oscobe.com/ca/area-social/centre-de-noves-oportunitats

 

AQUEST DIUMENGE, I ONCOCURSA SOLIDÀRIA
Aquest dissabte, 28 de juliol, se celebra a Sant Feliu de Guíxols la I Oncocursa Solidària, una prova otalment solidària i no competitiva on l’organització no realitzarà llista d’ordre d’arribada.
Punt de trobada davant de la Piscina Municipal La Corxera. Recepció de participants a partir de les 7.00 h. Donatius el mateix dia Oncocursa: de 7:00 a 7:45 h.
Sortida a les 8:00 h recorregut de  8 i 15 Km i tancament d’arribada a les 14:00 h.
L’organització instal·larà de zona d’avituallament de sòlid i líquid en cursa, així com avituallament (entrepà) al final de cursa per tots els participants.
L’organització ofereix serveis de dutxes a les instal·lacions de la Piscina Municipal La Corxera. Durant tot el matí i a la zona de concentració, hi haurà informació i productes per al vostre interès sobre Oncorunnersxunsonriure. http://oncocursasfg.blogspot.com

 

VUITÈ TORNEIG DEL 3X3 TIR LLIURE TOUR FESTA MAJOR
El Club Bàsquet Sant Feliu organitza per primera vegada a Sant Feliu de Guíxols, coincidint amb la Festa Major, el 3×3 Circuit Tir Lliure el dissabte, 4 d’agost de 9:00 hores fins les 20:00 hores al Pavelló de La Corxera.
Es pot participar en el 3×3 Bàsquet Tour amb més participació i millor valoració del país, que va comptar amb més de 1500 participants la passada temporada.
Es disposarà de 8 pistes per a totes les categories des de PreMini fins a Veterans i es lliurarà una samarreta commemorativa de regal per a tots/es els participants hi haurà servei de bar, vestuaris i assegurança d’accidents.  Inscripcions obertes fins l’1 d’agost a les 24:00 hores o bé fins arribar al límit de places.