I després

Estudiants alemanys fan pràctiques a SFG

Compartiu aquesta història

Per segon any consecutiu, dins el marc del projecte europeu Leonardo da Vinci, d’intercanvi internacional d’estudiants de formació professional (similar al conegut programa Erasmus per a estudiants universitariS), 10 alumnes de la Beruffachschule für Kinderepflege de Munich, Alemanya, (escola de formació professional d’educació infantil), faran un intercanvi amb estudiants d’educació infantil de l’IES Sant Feliu. L’intercanvi dels estudiants alemanys inclou una estada de pràctiques a l’Escola Bressol Pública Oreneta i una altra al CEIP Baldiri i Reixach, durant un total de 3 setmanes: del 23 d’octubre al 8 de novembre.

Es tracta de 9 noies i 1 noi, d’edats compreses entre els 18 i el 24 anys, que podran observar les activitats que es porten a terme durant una jornada diària per part dels infants de 0-3 anys de l’Escola Bressol, de les famílies dels Espais Familiars i dels infants de 3 a 6 anys del CEIP Baldiri i Reixach.

L’acolliment dels estudiants córre a càrrec de l’IES Sant Feliu, que a més a més de les pràctiques els ha organitzat altres activitats amb les alumnes d’educació infantil del centre així com excursions per tal que puguin conèixer una mica més el nostre país, la nostra manera de fer, d’estudiar i en definitiva d’entendre la vida. A més a més, a través d’una professora de l’Escola Oficial d’Idiomes, aquests estudiants seguiran un breu curs de català/castellà per tal de familiaritzar-se amb les nocions bàsiques de la nostra llengua i facilitar-los la seva integració. L’Escola Oficial d’Idiomes també facilitarà als estudiants d’alemany la possibilitat de mantenir-hi converses per tal de millorar la seva competència comunicativa.

Els 10 estudiants alemanys varen arribar dissabte dia 20 d’octubre acompanyats d’una professora del seu centre que els tutoritzarà durant els primers 4 dies de la seva estada. Després se n’anirà ja que es pretén que els estudiants siguin autònoms i independents. El dia 9 de novembre tornaran al seu país després de 3 setmanes d’intercanvi.

Aquests estudiants del projecte Leonardo da Vinci reben una subvenció de la Unió Europea i una altra del seu propi país que els permet pagar-se una part de l’estada, el viatge i les classes. La bona valoració que van fer els 4 estudiants alemanys que ens van visitar l’any passat per aquestes dates pel que fa a la seva estada en la nostra població ha comportat que engany la demanda per a venir a Sant Feliu s’hagi desbordat i que s’hagin cobert totes les places disponibles, havent quedat alguns estudiants alemnays sense plaça per a poder participar en aquesta estada a Sant Feliu de Guíxols.

A l’igual que el curs passat, cap a final de curs està previst que estudiants d’educació infantil de l’IES Sant Feliu puguin anar a Munich a fer una estada similar.

Sabem que experiències d’aquesta mena són sempre profitoses per a tothom: en primer lloc per als propis estudiants, però també per a les institucions organitzadores (IES Sant Feliu i a Beruffachschule für Kinderepflege de Munich), per als nostres infants, famílies i educadores.

 

 

 

El més llegit

I després