Estrena de la nova Escola Vall d’Aro

Estrena, amb el primer dia del curs escolar 2015-2016, del nou edifici de l’Escola Vall d’Aro de Castell d’Aro, acollint 182 alumnes d’educació infantil i primària, en una obra amb dues característiques especials. Segons informa ciutada.platjadaro.com, el sistema de construcció: edificació industrialitzada modular -molt més àgil en el temps que el tradicional-; i el sistema de finançament del 3’6 milions del cost de l’obra: conveni entre l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i el Departament d’Ensenyament amb aportacions al 50% (en fórmula d’arrendament amb opció de compra en 60 mesos).
El conjunt de l’obra és de 2.328 m2 amb 1.296 m2 d’espais exteriors, i amb la seva entrada en funcionament es fa un pas més, d’un procés que ha comptat amb diverses aportacions municipals, i que es va iniciar, primer amb la cessió d’una parcel·la de 10.332 m2. Posteriorment, l’Ajuntament hi va invertir 392.000 euros en el condicionament general del terreny; i 635.000 euros més adequant 4.600 m2 a l’entorn de dos carrers (asfalt, voreres, sanejament, mobiliari urbà i senyalització). Manca enllestir l’enjardinament interior i exterior del recinte, i també una futura passera per connectar amb l’Institut Ridaura, just al costat, per si en un futur es necessita utilitzar el menjador del centre.
A partir d’ara, el Departament d’Ensenyament desafecta l’antic edifici de l’escola i l’Ajuntament recupera, d’una banda, l’espai de la Plaça Poeta Sitjar cedit com a pati per compensar la instal·lació de mòduls prefabricats; i de l’altra, hi construirà el nou Centre Cívic i Punt de Lectura de Castell d’Aro. També a la mateixa parcel·la hi farà l’ampliació de la Llar d’Infants, situada just a l’edifici contigu. Simultàniament, un conjunt de 1.203 alumnes han iniciat el curs escolar al municipi: a més a més del 182 de l’Escola Vall d’Aro, 331 a l’Escola Els Estanys, 198 a l’Escola Fanals d’Aro i 492 a l’Institut Ridaura (on també hi assisteixen joves de Santa Cristina d’Aro); a part de les 91 places de les Llars Municipals d’Infants.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació