I després

Estrena de la nova Escola Vall d’Aro

Compartiu aquesta història

Estrena, amb el primer dia del curs escolar 2015-2016, del nou edifici de l’Escola Vall d’Aro de Castell d’Aro, acollint 182 alumnes d’educació infantil i primària, en una obra amb dues característiques especials. Segons informa ciutada.platjadaro.com, el sistema de construcció: edificació industrialitzada modular -molt més àgil en el temps que el tradicional-; i el sistema de finançament del 3’6 milions del cost de l’obra: conveni entre l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i el Departament d’Ensenyament amb aportacions al 50% (en fórmula d’arrendament amb opció de compra en 60 mesos).
El conjunt de l’obra és de 2.328 m2 amb 1.296 m2 d’espais exteriors, i amb la seva entrada en funcionament es fa un pas més, d’un procés que ha comptat amb diverses aportacions municipals, i que es va iniciar, primer amb la cessió d’una parcel·la de 10.332 m2. Posteriorment, l’Ajuntament hi va invertir 392.000 euros en el condicionament general del terreny; i 635.000 euros més adequant 4.600 m2 a l’entorn de dos carrers (asfalt, voreres, sanejament, mobiliari urbà i senyalització). Manca enllestir l’enjardinament interior i exterior del recinte, i també una futura passera per connectar amb l’Institut Ridaura, just al costat, per si en un futur es necessita utilitzar el menjador del centre.
A partir d’ara, el Departament d’Ensenyament desafecta l’antic edifici de l’escola i l’Ajuntament recupera, d’una banda, l’espai de la Plaça Poeta Sitjar cedit com a pati per compensar la instal·lació de mòduls prefabricats; i de l’altra, hi construirà el nou Centre Cívic i Punt de Lectura de Castell d’Aro. També a la mateixa parcel·la hi farà l’ampliació de la Llar d’Infants, situada just a l’edifici contigu. Simultàniament, un conjunt de 1.203 alumnes han iniciat el curs escolar al municipi: a més a més del 182 de l’Escola Vall d’Aro, 331 a l’Escola Els Estanys, 198 a l’Escola Fanals d’Aro i 492 a l’Institut Ridaura (on també hi assisteixen joves de Santa Cristina d’Aro); a part de les 91 places de les Llars Municipals d’Infants.

El més llegit

I després