I després

“Estimats amics: Ruta Josep Pla a Sant Feliu de Guíxols”

Es tracta d’una ruta literària en la qual es parlarà de les relacions que va tenir amb diverses personalitats rellevants de la ciutat, i que descriu el nostre Sant Feliu des de diverses perspectives: històrica, paisatgística i etnogràfica.

Compartiu aquesta història

(Fotografia Portada: Vista parcial del racó de llevant amb xarxes a la platja i el Passeig dels Guíxols al fons, 1910 – 1918. Font: Autoria desconeguda. Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols. Col·lecció Carme Arxer).

El Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols i La Fundació Josep Pla coprodueixen la proposta “Estimats amics: Ruta Josep Pla a Sant Feliu de Guíxols”.

Es tracta d’una ruta literària que repassa els indrets més significatius de la relació de Josep Pla amb Sant Feliu a través dels seus textos, que es farà el proper dissabte 13 de juliol a les 6 de la tarda.

La seva literatura parla de les relacions que va tenir amb diverses personalitats rellevants de la ciutat.

A pocs quilòmetres de la seva vila natal, Palafrugell, Josep Pla va conèixer i descriure literàriament el nostre Sant Feliu de Guíxols des de diverses perspectives: històrica, paisatgística o etnogràfica, i en va retratar alguns personatges il·lustres. D’aquesta manera, la perspicàcia de la mirada de Pla sobre el paisatge i la gent, així com la plasticitat i varietat de registres de la seva prosa, ofereix un retrat particular i suggeridor de les diverses facetes de la realitat guixolenca.

Així ho explica Francesc Montero, director de la Fundació Josep Pla.

Vertebrada a través de la relació amb algunes figures destacades amb qui va mantenir relació i amistat, com Juli Garreta, Rafel Patxot, Marià Vinyes i, especialment, Gaziel, i completada amb la seva singular mirada literària sobre els racons i paisatges significatius de la vila, la Ruta Josep Pla a Sant Feliu de Guíxols permet redescobrir la riquesa i varietat paisatgística, patrimonial i humana de Sant Feliu de Guíxols de la mà de la literatura del millor prosista de la literatura catalana del segle XX.

El preu de l’entrada és de 9€ la general, i de 5€ amb descompte, pels Amics del Museu d’Història, els Socis de la Fundació Josep Pla, Jubilats, Estudiants i Carnet Jove.

La durada aproximada de la ruta és de 2 hores.

L’aforament és limitat i cal inscripció prèvia presencialment a la recepció de l’Antic Hospital, per telèfon al 972 821 575, o bé correu electrònic a activitatsmuseu@guixols.cat

(Fotografia: Toldrà, Gaziel, Marià Vinyes i Josep Pla).

El més llegit

I després