I després

ESPORT: SALUT O RISC? VI CURS D’ESTIU CMC

Compartiu aquesta història

Els propers 5 i 6 de setembre tindrà lloc la sisena edició dels cursos d’estiu que organitza la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural de la Universitat de Girona, conjuntament amb el Museu d’Història-Espai del Metge i de la Salut Rural.
Enguany el tema que es tractarà serà l’esport i la salut i, com es ve fent al llarg dels últims anys, es busquen institucions col·laboradores especialistes en l’àmbit temàtic de cada curs, per compartir l’organització de les jornades. En aquest cas s’ha escollit la Càtedra d’Esport i Educació Física de la UdG, que compta amb una àmplia i reconeguda trajectòria en el camp de les ciències de l’esport i l’educació.
El curs d’estiu en “Esport: salut o risc?” comptarà amb la participació de professionals relacionats amb l’esport d’elit i també amb l’àmbit de la salut, que esposaran l’evolució que ha tingut la pràctica esportiva durant les últimes dècades i les conseqüències «saludables» que ha patit la població esportiva des del punt de vista cardiovascular. Plantejar si l’esport és un hàbit saludable i es mostrarà l’especificitat mèdica de l’esport de muntanya, una activitat que en els últims anys ha tingut un creixement espectacular d’esportistes a causa dels referents del nostre país. Per acabar, podrem conèixer les dificultats i hàbits dels esportistes de muntanya en relació amb la seva salut, així com practicar en dos entorns diferents una activitat al medi natural de manera saludable.
Les jornades se celebraran a Sant Feliu de Guíxols i Banyoles, i estan adreçades a estudiants universitaris, professionals de l’esport i la salut, així com públic general interessat en la temàtica. Per més informació sobre el programa i matrícula consulteu: www.fundacioudg.org

El més llegit

I després