I després

Espais sense fum, amb gossos i nudista arran de mar

Compartiu aquesta història

El mes de març el regidor de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Joaquim Clarà anunciava que a les platges del davant i de Sant Pol es preveia delimitar, en els extrems, una zona reservada als no fumadors que seran els dos únics trams de tota la Costa Brava lliures de fum. A la de la badia es delimitaria a la zona de Can Rius i a la de Sant Pol a la de La Taverna del Mar.

Arrel de l’anunci del que serà una prova pilot, diversos usuaris que també consideren que poden veure complaguts els seus desigs, s’han adreçat al consistori per tal de plantejar altres tipus de concessions com és el cas de l’Associació Galgos 112, que demana un espai on propietaris i gossos puguin gaudir plegats dels dies de platja.

L’alcalde declarava a la nostra emissora que ja hi ha un compromís d’acotar la zona que hi ha entre l’espigó de llevant i les barques, que serà convenientment senyalitzada, amb la condició que els propietaris tinguin cura del que facin els seus gossos. Abans la gent ja anava a la platja amb les seves mascotes i normalment la gent és prou responsable i no hi ha d’haver problema. Normalment molesten més altres que no pas els propis gossos que no solen ser el problema sinó alguns propietaris que són els que n’han de tenir cura per no afectar a la resta.

Una altra de les peticions que estan estudiant és la del col·lectiu nudista, que també reclama un espai proper, per tal de practicar el naturisme sense haver d’entrar en conflicte amb els “tèxtils” però també en l’entorn de la badia. L’alcalde considerava que ja tenim un bon nombre de “voyeurs” que prenen mides de les senyores que prenen el sol i es banyen i que no considera convenient posar una zona nudista a primera línia.

Albó entenia que uns tenen dret a banyar-se nus però que la majoria també tenen dret a que ningú els obligui a haver de veure a un altre que va despullat i que, per tant, és una qüestió de convivència. És per això que s’està cercant una zona que sigui propera, recollida i discreta per la qual cosa, es visualitza com a possible destí (encara per decidir) la Cala Jonca, darrera de l’actual Club Nàutic.

L’alcalde considera que aquests tipus de decisions no s’han de contemplar com una intenció de quedar bé sinó com l’egoisme de comptar amb un cert reclam per ampliar l’oferta als visitants però en cap cas no seria ni a la platja del davant ni a la de Sant Pol.

El més llegit

I després