El grup municipal de Tots per Sant Feliu (TSF) declara mostrar-se sorprès en descobrir que sota l’enunciat d’un dels punts de l’ordre del dia del Ple Municipal Extraordinari que se celebrarà el dimarts, 26 de juny a les 14:00 h i que diu textualment: “Nova aprovació definitiva de la modificació del ROM (Reglament Orgànic Municipal) relativa als articles 71, 72 i 73”, s’hi amagui la creació de la figura del vicealcalde. Per aquest motiu, la formació ha distribuït una nota de premsa en la qual critica aquesta iniciativa i que diu textualment:

El que pot empitjorar…empitjora

La creació de la figura del Vicealcalde escriurà dimarts un nou episodi del ridícul institucional que estan portant a terme PSC i CiU a Sant Feliu de Guíxols. Una comèdia tràgica amb final previsible que no fa gràcia als ciutadans ni al grup municipal de Tots per Sant Feliu, que ho té recorregut als tribunals de justícia ( tant la creació de la figura com la seva compensació econòmica).

 Així doncs, el proper dimarts 26 de juny, a proposta d’alcaldia, es torna a portar a ple l’aprovació de la creació de la figura del Vicealcalde, just un any després de la seva aprovació pel ple del 30 de Juny de 2011. És a dir, allò que ja va estar aprovat pel PSC i CiU amb l’única intenció de satisfer l’ego personal del Sr. Pere Albó i poder justificar així la suculenta compensació econòmica a canvi del suport polític es re-aprova. Per quin motiu ens preguntem nosaltres?

Volem recordar que la primera aprovació va comportar la convocatòria d’un ple extraordinari al setembre de 2011 per part de Tots per Sant Feliu per tal de reprovar l’alcalde i denunciar que s’estava comenten una il·legalitat per haver pagat de manera indeguda al vicealcalde amb fons públics i la reprovació del vicealcalde per no haver retornat els diners de manera voluntària. Un Ple en el que PSC i CiU ens van acusar de mentir al ciutadans i de fer demagògia.

La resposta a la pregunta és senzilla. Un any després l’equip de govern està assetjat judicialment i el que és pitjor social i políticament aïllats. La pressió ciutadana, acompanyada per la campanya #novullpagar2alcaldes, va comportar l’anunci per part de Pere Albó de la renuncia al sou fixe i passar a cobrar per assistències. Dels 67.000 €/any passa a percebre  61.000 €/any, no sembla doncs, un gran sacrifici en aquest moments de crisi econòmica generalitzada. Va intentar maquillar la vergonya amb un gest buit de contingut i convicció.

 Després d’un any d’advertències, avisos, discussions en comissions informatives, plens exclusius i finalment denuncia als tribunals de justícia no sembla que fos el desconeixement o l’error el que va guiar a PSC i CiU en la creació de la figura del Vicealcalde de manera il·legal ni la seva suculenta compensació econòmica amb diners públics. Això ha estat una actuació premeditada, estudiada i calculada del Sr. J.A. Albó (CiU) i del Sr. Pere Albó (PSC). L’error de càlcul va ser menystenir a Tots per Sant Feliu i pensar que no defensaríem on calgués els interessos de la ciutat i dels ciutadans.

I aquí hi ha els resultats. Del ridícul institucional es passa a la indignació popular. I ara  voler legalitzar el que era il·legal des del principi cometent una altra irregularitat. I ja en són masses. Arriba el moment d’assumir  responsabilitats.  Ja n’hi  ha prou.