I després

Es presenta el Porta Ferrada 2013 a SFG

Compartiu aquesta història

Amb un pressupost de 615.000 euros, la programació del Festival Internacional de la Porta Ferrada acull 21 propostes que s’estendran del 19 de juliol al 17 d’agost.
Destaquen de la programació l’únic concert que el cantautor Jorge Drexler farà a l’Estat, l’actuació única a Catalunya de l’orquestra Buenavista Social Club amb Omara Portuondo i Eliades Ochoa, la presentació del nou disc del cantaor Diego el Cigala, el pas per Sant Feliu d’un dels grups més de moda, Manel o la presència del cantant de jazz, Al Jarreau, que també oferirà l’únic concert que farà aquest estiu a Catalunya.
El festival continua apostant per la música clàssica i hi actuarà el reconegut pianista Alexei Volodin amb un repertori de peces conegudes de Beethoven, Chopin i Rachmaninov. A més, el festival l’estrenarà el pianista i pedagog Josep Ribera, fill de Sant Feliu però resident a Copenhaguen i que, als seus 72 anys, mai hi havia actuat.
A banda de l’actuació del cantaor Diego el Cigala, el flamenc també és present a la cita amb el concert de Niña Pastori i, en l’apartat de dansa, amb la companyia Antonio Gades amb Carmen, que tanca la trilogia iniciada fa dos estius.
També es programen tres espectacles de teatre. Per una banda, la comèdia musical ‘T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré’, la comèdia existencial ‘Non solum’ que protagonitza en solitari Sergi Lòpez, i l’actuació de Vicky Peña i el pianista Jordi Camell: ‘Al llarg del Kurt’.
Una programació permet atraure públics molt diversos amb inquietuds musicals molt diferents. Destaquen també petites actuacions gratuïtes a llocs diversos -com cases senyorials o l’espai Carmen Thyssen- i que han batejat com a ‘Música a la ciutat’ i fins i tot un concert per a nadons.
Quant a la filosofia de l’empresa, Salvador Sunye, ha explicat que han anat justos de temps per confeccionar la programació però que tenen clars quins objectius de futur volen impulsar si continuen amb la gestió de la cita. Per una banda, Sunyer ha parlat de professionalitzar el festival i també ha destacat que cal que Sant Feliu de Guíxols tingui un “retorn” ja que és un esdeveniment pagat, en part, amb diner públic.
Per això, aposta per involucrar més tota la ciutat. “El festival té una cosa que el fa diferent de la resta de festivals de la Costa Brava i és que té una ciutat al darrera”.
Per això, ha afirmat que “cal escoltar” la gent de Sant Feliu, programar concerts a nous espais i complementar l’oferta musical amb d’altres activitats que atreguin visitants. “Hi ha d’haver un retorn artístic però també de promoció i econòmic”, ha manifestat.
A la pàgina web www.portaferrada.com hi ha tota la informació i la possibilitat d’accedir a la compra d’entrades que comptarà també amb tres punts físics de venda a la botiga de discos Sol Negre de Sant Feliu, els Magatzems Vall de Platja d’Aro (en horari comercial) i durant les 24 hores a la recepció del Curhotel Hipócrates de Sant Feliu.

FPF2013 FACE

El més llegit

I després