I després

16 joves ganxons marxen a Alemanya

Compartiu aquesta història

Finalment, un total de 16 joves ganxons, d’entre 18 i 25 anys, viatgen la setmana que ve a Mindelheim (Alemanya) -ciutat agermanada amb amb Sant Feliu de Guíxols- per continuar els estudis de formació professional en aquesta ciutat. Mindelheim.
Són uns part dels que varen respondre a la crida de fa unes setmanes a la qual hi van assistir prop d’una trentena i que ràpidament es varen incorporar a unes classes prèvies d’alemany bàsic per tal de poder-se comunicar amb els habitants de Mindelheim, ciutat agermanada, amb la qual l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va arribar a un acord amb, per tal que un grup de joves tingués l’oportunitat d’estudiar i treballar a Alemanya. Ara fa pocs mesos es va signar l’acord entre l’alcalde català, Joan Alfons Albó, i el regidor de la ciutat alemanya Roland Ahne.
Com ja havíem informat, durant tres anys els joves aniran a cursar una formació professional que està orientada especialment al mercat laboral (els joves reben una ajuda mensual de 818 euros, durant els tres anys, provinent de les empreses ja que la major part del temps lectiu el passen treballant). L’acord entre els dos ajuntaments permet que els joves tinguin, d’entrada, una residència on podran tenir garantit l’allotjament i el menjar.
Des del Consistori guixolenc s’ha contractat una professora d’Alemany per tal que els joves facin cada dia obligatòriament un curs intensiu d’alemany, de quatre hores diàries, amb nombrosos exàmens, controls, així com documents audiovisuals de suport. Aquest divendres, 31 de maig, finalitzen les classes.
Dimecres vinent ja marxen per fer una entrevista de treball amb els empresaris-formadors de Mindelheim, i seguidament començaran un nou curs més avançat de l’idioma, però en aquest cas a Alemanya mateix.
Els joves van poder escollir en tres branques fonamentals: construcció, cuina/restaurant o recepció d’hotel.
La iniciativa prové del contacte de l’Oficina d’Agermanaments, i hi ha intervingut de forma transversal les diferents àrees municipals d’Educació, Joventut, Agermanaments i Guíxols Desenvolupament. Els seus responsables acompanyaran els joves durant l’entrevista a Mindelheim els tres dies que duren les entrevistes la setmana vinent.

El més llegit

I després