La pel.lícula “Pedralta”, el film que han realitzat cineastes russos rodat íntegrament en català i amb actors catalans, està a punt de veure la llum a les grans pantalles i ha estat estrenada aquest dimarts la Sala 3 dels cinemes Ocine de Platja d’Aro.

De fet, el passat 18 d’abril un grup d’espectadors -relacionats bàsicament amb Sant Feliu de Guíxols, on es va rodar la pel.lícula en bona part- en van veure la preestrena. Van sortir meravellats d’aquest espectacular drama i thriller filosòfic, sobre la vida, l’amor i les realitats paral.leles.

El realitzador i director de cinema rus Aleksandr Manzúrov va rodar al 2016 el film a Sant Feliu de Guíxols en bona part, així com diferents municipis de la demarcació de Girona. La pel.lícula porta per nom “Pedralta”.

El rodatge passava en llocs com la famosa roca basculant que està situada a Sant Feliu, i també en altres indrets de la ciutat i la platja de Sant Pol. Fora de Sant Feliu es va rodar en punts com Santa Cristina, Platja d’Aro i també escenes d’interior, a Setcases i el Pirineu.

Unes divuit persones van formar part de l’equip de rodatge, moltes d’elles de Sant Petersburg i de Moscou, desplaçades aquí per a la proposta.

La pel.lícula s’estrenarà en català al 2017, per bé que encara no hi ha data definitiva, tret d’aquesta preestrena privada.

La intenció és presentar-la en tres o quatre festivals, subtitulada a l’anglès i altres idiomes.

Els actors i actrius que formen part de la producció són Núria Florensa, Ivana Miño, Antoni Lluís, Frac Capdet, Ferran Herrera, Yanina Marini, Ferran Terraza, Roser Descayre, Antonia Garcia i Elizabeth Pozdniakova.

Des de la productora van obrir la possibilitat de fer participar actors de Sant Feliu de Guíxols, i l’Agrupació Teatral Benet Escriba hi va tenir representació, en diferents papers, de més i de menys rellevància. És el cas de Roser Descayre i Antònia Garcia, entre altres.

La pel.lícula Pedralta és un drama filosòfic sobre la vida i l’amor, en l’estil de thriller místic. Sobre la força de l’ésser humà, sobre les seves possibilitats, sobre l’amor a la llibertat i la independència. Al llarg de la trama hi ha diferents al.legories (com per exemple, a la llegenda de Pere Porter o Pere Botero, ben coneguda a la zona), relacionada amb l’entrada a l’intramón i l’infern. Sense entrar en detalls del film, la pel.lícula fa una reflexió força de l’ésser humà, sobre les seves possibilitats, sobre l’amor a la llibertat i a la independència. L’obra explica el concepte de la lluita contra les manilles mentals que no permeten viure una vida plena de llibertats, amb expectatives complertes i amb l’alegria.

La majoria dels actors del film van ser presents a la preestrena privada que es va fer el passat 18 d’abril als cinemes Ocine de Platja d’Aro. Van obrir la projecció el productor executiu Boris Yadlovsiy, el productor Vladimir Pozdniakov i el director Alexandr Manzurov.  Inicialment es van dirigir unes paraules d’agraïment a l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, per la predisposició del consistori i la ciutat en aquest rodatge.

La pel.lícula està també doblada al castellà per poder-se fer l’exhibició, i també es doblarà a diferents idiomes, segons el país de distribució.

Més informació a www.pedralta.cat