I després

EL MES OPINA SOBRE EL CONVENI DE CAN SERRA

Compartiu aquesta història

Després del mutu acord entre la propietat de la fàbrica Serra Vicens i l’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Feliu per deixar sense efecte el conveni que tenien signat des del 27 d’abril de 2010, després que s’hi projectés construir-hi el Museu Thyssen, el grup municipal del MES ha dit la seva en una nota de premsa amb el següent contingut:

“Ateses les noticies que hem conegut i que feien referència a la renúncia per part del govern de Sant Feliu de Guíxols al conveni de permuta per l’antiga fàbrica de Can Serra Vicens, Moviment d’Esquerres (MES) vol traslladar les següents consideracions:

1. La decisió és fruit de la poca ambició d’aquest govern (particularment de l’alcalde Motas) amb el projecte Thyssen.

2. La proposta Thyssen/Sant Feliu de Guíxols s’ha empetitit en els períodes en que Motas ha estat alcalde (ja siguin les propostes d’espais o artístiques) metre hem vist com a Málaga sí que feien els deures i com, finalment, bona part del que havia d’esdevenir a Sant Feliu de Guíxols anava a parar a Andorra.

3. La deriva del govern amb el Thyssen està costant molts diners a la ciutat:

a. Ja ben al inici el govern encapçalat per Tots per Sant Feliu va renunciar a qualsevol ajuda que pogués venir de les altres administracions (“ho farem nosaltres sols” ha afirmat diverses vegades el Sr. Alcalde). Una decisió incomprensible que un govern municipal no defensi amb ungles i dents les inversions compromeses a la seva ciutat.

b. Cal recordar que per la compra de Can Blasco l’Ajuntament haurà hagut de pagar prop d’1 milió d’euros en efectiu (requalificacions urbanístiques a part).

c. El projecte Thyssen a Can Serra Vicens ja estava a punt. Un projecte que va pagar íntegrament el Ministeri de Cultura. Doncs bé, incomprensiblement el govern decideix renunciar a aquest valor i encarregar un nou projecte que s’haurà de pagar íntegrament (ja avancem que no serà gens barat).

4. També les derives urbanístiques de la decisió són difícils d’entendre ja que es renuncia a la proposta que havia aconseguit revertir l’opció prevista en el pla general (i criticada per tothom en el seu dia) de construir un bloc de pisos just davant del Monestir i de la Porta Ferrada.

5. El que s’ha anunciat es contradiu amb el que també diu el govern sobre la importància de Can Serra Vicens per la ciutat. No s’entén que es renunciï a un conveni que et garanteix adquirir l’espai i a la vegada s’anunciï que s’està interessat en adquirir aquest espai. No és racional.

6. Algun dia algú haurà d’analitzar perquè a Sant Feliu de Guíxols es perden oportunitats com aquesta. La mentalitat caïnita dels nostres actuals governants ha portat a renunciar a bona part del potencial que el Thyssen oferia i en general a menysprear qualsevol projecte que es pogués relacionar amb governs anteriors.

Moviment d’Esquerres (MES) Sant Feliu de Guíxols”.

El més llegit

I després