I després

ES PORTA AL PLE DE SFG EL PRESSUPOST 2017

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols porta aquest vespre a aprovació del Ple el Pressupost 2017, xifrat en 27.734.081,00€, un 2,32% superior al de l’any 2016.

En la roda de premsa realitzada al matí per Josep Melcior Muñoz, Jordi Vilà i Josep Saballs, s’ha subratllat que no preveu incrementar la pressió fiscal i que contempla una inversió de 3.500.000 euros. Els números de la corporació local per l’any 2017 es presenten abans de finalitzar l’any vigent, “amb la voluntat de poder disposar d’aquest instrument el més aviat possible per poder fer front a les necessitats des del primer dia de l’any”.

L’equip de govern declarava que enguany el Pressupost té una la doble pretensió de dimensionar la despesa corrent i de dotar a la ciutat de projectes estratègics que serveixen de motor i dinamització de l’economia local, un Pla d’inversions que està centrat en projectes que comportaran canvis profunds en la realitat urbana, paisatgística, social i econòmica de la ciutat.

Dos dels que destaquen són: La reforma de la plaça Alabric i de part dels jardins de l’Asil Surís i la reforma de la façana marítima del passeig Rius i Calvet, ambdós suposen una inversió de quasi 2 milions d’euros, àmbits de transformació urbana “que incrementaran el valor de l’entorn alhora trauran del seu abandonament espais urbans de gran vàlua”.

El tercer projecte estratègic que es veu reflectit en el pressupost 2017 i més àmpliament en el plurianual és la construcció del “Museu Carmen Thyssen”, que es considera que permetrà tenir la capitalitat cultural de la Costa Brava i una de les referències a nivell de tot el país.

Com a quart projecte, que no es reflecteix al Pressupost, és la construcció d’un aparcament soterrat a La Corxera, inversió que no entra dins de la planificació d’inversions municipals però sí dins de les inversions que es realitzaran a la ciutat en els propers anys.

També s’ha destacat la inversió en càmeres de vigilància i seguretat que comptarà amb una primera inversió de 80.000 euros.

Podeu consultar el Pla d’inversions en el següent arxiu

 

El més llegit

I després