I després

Es jutja un apunyalament en una discussió pel Barça- Madrid el 2010 a SFG

Compartiu aquesta història

ACN | Una discussió per un partit entre el Barça i el Madrid va acabar amb un home apunyalat a Sant Feliu de Guíxols. Segons el fiscal, l’abril passat Francsico C. E. va intentar matar un aficionat del Real Madrid amb qui va tenir una altercat al bar ‘El Surtidor’ clavant-li una navalla al tòrax. L’acusació demana que el condemnin a vuit anys de presó per intent d’homicidi. L’acusat ha assegurat que no li va clavar el ganivet i també nega que tinguessin cap discussió pel futbol. “El partit havia acabat, vam discutir perquè no parava de mirar-me i li vaig dir que parés”, ha declarat. El processat diu que quan va sortir del bar va anar directe cap a casa la seva dona i que no es va enfrontar amb la víctima.

Els dos homes es van trobar en el bar ‘El Surtidor’ el dia 14 d’abril, quan jugava el Barça contra el Madrid. Segons la fiscalia, es van enganxar per una discussió pel futbol però dins el bar només es van increpar verbalment i no va ser fins que van sortir fora que la disputa va anar a més. La víctima assegura que no va poder “fer res” per esquivar la ganivetada. “Em va dir que anéssim fora a parlar i jo hi vaig anar”, ha relatat l’home que ha explicat que, de sobte, el processat es va girar i li va clavar la navalla “prop del cor”.

“Després va fugir corrent”, ha continuat explicant. Llavors, diu que es va aixecar com va poder i va anar a buscar el cotxe de la seva germana, que el tenia a prop, per anar a l’hospital. Pel camí, però, va tenir un accident i va acabar xocant contra una senyal de trànsit, una farola i finalment un arbre. “Em vaig desmaiar i ja no recordo res més”, ha detallat l’home. La Policia Local i els Mossos d’Esquadra el van trobar dins el cotxe i van aviar una ambulància perquè el traslladés al Trueta, on es van intervenir quirúrgicament d’urgència.

L’acusat, Francisco C. E., que no té antecedents penals però està en presó provisional per aquesta causa, nega els fets i diu que no hi va haver cap discussió arran del partit. Segons el processat, ell va veure el partit a un altre bar i després va anar a ‘El Surtidor’ a fer un quinto. Assegura que la víctima el mirava fixament tota l’estona fins que ell el va increpar dient-li si era “maricon” i instant-lo a deixar de mirar-lo. El processat assegura que la discussió va acabar aquí. Que la víctima va marxar primer del bar i ell va sortir després. “El vaig veure a una cantonada i hi anaven dos homes més i vaig decidir marxar perquè em va donar mala espina”, ha explicat.

El processat assegura que no va ni passar per davant de l’home que va rebre la ganivetada i que va marxar per una altra banda per estalviar-se problemes. Diu que no va mai armat, que no porta navalles i que només en té alguna a casa per “anar a l’hort o a buscar espàrrecs”.

Arran de la ganivetada, la víctima va patir lesions en òrgans vitals com el cor i els pulmons i el van haver d’operar. “Pensava que em moria”, ha dit al judici. El fiscal demana que condemnin Francisco C. E. a vuit anys de presó per homicidi en grau de temptativa.

El més llegit

I després