I després

Es constitueix a Sant Feliu de Guíxols el Consell Municipal de Serveis Socials

Compartiu aquesta història

Representants de la pràctica majoria de la trentena llarga d’entitats ciutadanes de caràcter social de Sant Feliu de Guíxols van ser presents el dimecres al Monestir, en l’acte de constitució del nou Consell Municipal de Serveis Socials, organisme que aposta per la participació ciutadana des del teixit associatiu.

Entre aquestes entitats, de tipus veïnals, sindicals, assistencials, solidàries, benèfiques… s’hi troben també els partits polítics amb representació al consistori.

La regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Verónica Lahoya, va determinar que el consistori tenia interès en compartir les polítiques socials de la ciutat amb els principals actors implicat: les associacions assegurant valoren les seves iniciatives i projectes així com el coneixement de la seva realitat més propera a més de les solucions que poden aportar. La regidora va demanar que proporcionessin informació de tot allò que detectin per tal de fer la feina plegats a través dels esforços comuns.

El nou Consell tindrà un mínim de dues reunions ordinàries per any cada sis mesos, que podrien ser més si així es decideix en funció dels temes a tractar.
A banda de la constitució oficial del nou organisme, els tècnics de l’Àrea de Serveis Socials van fer una diagnosi de la situació social a la ciutat (nivell d’estudis de la població, atur, inclusió social…).

Igualment es va presentar el Contracte Programa 2012-2015, que comprèn l’acord de finançament entre el Departament de Benestar Social de la Generalitat i l’Ajuntament, en aquests anys, en el qual s’hi inclouen els serveis mínims que el consistori ha de realitzar en tasques d’atenció social.

Al 2012 l’aportació se situa en uns 380.000 euros aproximadament, que es redueixen a partir del següent any, situant-se en els anys posteriors en uns 340.000 euros de promig.

El més llegit

I després