I després

Es commemora el centenari de la primera càmera amateur amb diverses activitats a Casa Irla

La primera proposta serà divendres a les 7 de la tarda i tractarà de l’esplendor de les bandes sonores del cinema clàssic

Compartiu aquesta història

L’Associació Fotogràfica i Cinematogràfica de Sant Feliu organitza 6 sessions i una conferència a la Casa Irla per commemorar el centenari de la creació de la primera màquina per filmar que es va fabricar perquè el públic amateur pogués fer les seves pròpies gravacions.

Es tracta de la Pathé-Baby de 9,5 mil·límetres fabricada per Pathé Frères i creada per Pierre-Victor Continsouza l’any 1923. Amb aquest maquinari es va ampliar la possibilitat de filmar al públic general, un procés que fins llavors estava restringit a la indústria del cinema i la gravació professional.

L’impulsor de la iniciativa, Alfons Hereu, ens explica en què consistiran les activitats programades, que comencen aquest divendres dia 6 d’octubre.

La sessió d’aquest divendres anirà a càrrec d’Albert Beorlegui i Tous, qui parlarà de l’esplendor de les bandes sonores del cinema clàssic, i començarà a les 7 de la tarda.

La segona de les propostes serà el 10 de novembre amb la projecció de films com ara ‘L’home important’ de Domènec Giménez de l’any 1935; ‘El paraguas’ de Joan Pruna, del 1961; ‘O tots o cap’ d’Alfons Hereu, de l’any 1976 o ‘Ferides’ de Joan Paüls del passat 2020, entre molts altres.

El més llegit

I després