I després

Es comencen a recopilar noves “ganxoneries” que mai no han estat publicades

Compartiu aquesta història

El passat cap de setmana es va convocar a diversos ciutadans guixolencs amb la intenció de fer un recull d’anècdotes viscudes a Sant Feliu a partir de l’humor, l’espontaneïtat i l’originalitat que en la nostra manera de ser destil·lem els ganxons (uns més que altres, és clar).
La idea es desenvolupava a partir d’un treball plantejat des de l’Escola d’Adults amb un muntatge audiovisual i improvisant un plató en el menjador del restaurant Can Salvi, seu d’un dels grans protagonistes de les ganxoneries més sonades de la Ciutat, Joan Clarà, en Salvi.
Els convidats varen estar dues hores recuperant aquesta petita història popular i la dels seus protagonistes, no exempts de motius tan originals com les anècdotes que protagonitzaren, i que seran una bona excusa per immortalitzar-los.
Anna Vicens, Toni Ferrer, Lluís Palahí, Quimet Clarà Josep M. Isern i Jordi Ros, moderats per Josep Andújar, es varen esplaiar comentant un munt de situacions surrealistes de l’anecdotari local aportant ganxoneries no publicades fins la data, amb la intenció que no quedin oblidades i que puguin complementar la publicació que amb el nom de “Ganxoneries: Contes humorístics ganxons”, de Joan de l’Horta (Manel Sala), es publicar l’any 1930 i es va reeditar l’any 1981.
Diverses cameres de vídeo feien l’enregistrament simultani des de diferents perspectives amb el contingut de les quals es farà un muntatge que, properament, es farà públic i que quedarà com a testimoni, no només dels fets que s’hi expliquen, sinó dels protagonistes que les comenten.
També es contempla, segons el director de l’Escola d’Adults, Toni Ferrer Vicens, fer una transcripció, amb una sinopsi del personatge que les protagonitza, a través d’una futura publicació que vindria a ser una continuació de les ganxoneries que tampoc no es quedarien aturades en aquest punt sinó que encara queden anècdotes i personatges de diverses generacions que es considera que en tenen moltes per aportar.

Veu Toni Ferrer, director Escola d’Adults:
[audio:http://www.rsf.fm/audio/ganxoneries_toni_ferrer.MP3]

Ganxoneria veu Jordi Ros:
[audio:http://www.rsf.fm/audio/ganxoneries_jordi_ros.MP3]

El més llegit

I després