I després

Es clausura a Sant Feliu de Guíxols el Curs de Polimanteniment d’Edificis Públics

Compartiu aquesta història

Un any després del seu inici, aquest dilluns 10 d’octubre s’ha clausurat el curs de polimanteniment d’edificis públics realitzat per la Casa d’Oficis Les Gavarres. L’acte ha comptat amb un esmorzar per als alumnes, tutors i responsables d’aquest curs, amb la participació de la regidora d’Ensenyament de la ciutat, Júlia Vendrell.

Durant aquest any, 10 alumnes, d’entre 16 i 24 anys, han restaurat la segona nau de l’antic escorxador de Sant Feliu, aprenent tècniques de construcció i rehabilitació amb criteris de sostenibilitat.

El curs ha estat finançat pel Fons Social Europeu, pel Departament d’Empresa i Ocupació, pel Consell Comarcal del Baix Empordà i per l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

Recordem que l’Escola Taller és un programa de formació i ocupació dirigit als joves en situació d’atur, promogut per Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i cofinançat pel Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu.

Durant dos anys, els joves aprenen un ofici amb demanda en el mercat laboral tot treballant en la recuperació del patrimoni cultural i natural de la comarca.

L’acció formativa es fonamenta, per tant, en la realització d’un treball socialment útil, i s’orienta vers l’ocupació estable de l’alumnat a través de la seva qualificació professional.

Amb aquesta finalitat, els alumnes reben una formació inicial durant 6 mesos i perceben mensualment una beca. Després són contractats pel Consell Comarcal del Baix Empordà durant 18 mesos per a la realització de les obres i serveis previstos en el projecte i reben el 75% del salari mínim interprofessional.

En acabar el programa s’expedeix un diploma del Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya i un altre del Consell Comarcal del Baix Empordà en què consta la certificació dels coneixements assolits.

El més llegit

I després