I després

ERC opina sobre el mercat i Solidaritat Catalana per la Independència de l’IBI a SFG

Compartiu aquesta història

ERC,” Sant Feliu vol mercat el diumenge”

El passat diumenge els paradistes del mercat varen decidir fer vaga i no muntar les seves parades com a mostra de rebuig a la proposta de nova distribució de les parades que l’equip de govern vol dur a terme; situant-les en una sola filera central a tot el Passeig del Mar fins a la Rambla del Portalet i amb un ramal cap a la Rambla Vidal.

Des d’ERC entenem ambdues parts, per una banda la de l’actual govern que intenta buscar noves maneres per a dinamitzar millor l’espai que actualment ocupen els paradistes, sense perjudici de ningú i millorant-ne també la seguretat.

I per altre banda, també és comprensible la postura dels paradistes i la por que tenen de perdre volum de negoci canviant un model que ha funcionat durant tant anys.

Des d’ERC a Sant Feliu de Guíxols volem manifestar que el mercat és un dels eixos de dinamització comercial més potents, i que en la situació de crisis actual no ens podem permetre perdre oportunitats d’enfortir l’economia ganxona. Per aquest motiu demanem al govern municipal i als paradistes un gest de responsabilitat per tal que el diumenge vinent Sant Feliu torni a tenir mercat.

SI, diverses qüestions sobre la modificació del pagament de l’IBI

Solidaritat Catalana per la Independència vol denunciar la informació confusa que l’Ajuntament ha fet arribar a les llars ganxones, pel que fa al pagament de l’IBI i les taxes municipals.

Creiem que la informació no és prou explícita en referència a la data límit de pagament si no es tenen els rebuts domiciliats, donant lloc a un batibull de dates i creant malentesos. No queda gens clar, en cas de no haver domiciliat els rebuts, fins quin dia es podran pagar aquests impost i taxes.

Hem d’entendre que la data màxima per pagar els rebuts, en cas de no estar domiciliats, és el dilluns 1 d’octubre?

Pel que entenem, els veïns que tinguin des de fa anys els rebuts domiciliats i no vulguin fraccionar el pagament en tres parts, primer hauran de comunicar-ho a l’ajuntament abans del 30 de març i després se li giraran tots els rebuts el 16 de juliol. Això és posar facilitats?

D’altra banda, ens sembla correcte el fet de poder afrontar els pagaments mitjançant un pla personal de pagament fins al mes de desembre, això sí, amb un recàrrec del 5% pels rebuts pagats entre l’1 d’octubre i el 30 de desembre. En aquest cas, creiem – tal com va proposar Solidaritat Catalana durant la passada campanya municipal- que s’hauria de bonificar amb un 3% de l’import els contribuents que facin l’avançament de tots els pagaments fins el 2 de juny, és a dir, durant el primer mes del període de pagament.

El més llegit

I després