I després

50 guixolencs assisteixen a la constitució de l’ANC i 80 anys de lluita de les JERC

Compartiu aquesta història

Guixols per la Independència a la constitució de l’ANC

Aquest passat dissabte 10 de març, prop de 7.000 persones, entre elles més d’una cinquantena de membres de Guíxols per la Independència (GxI) i independentistes ganxons, es varen desplaçar fins el Palau Sant Jordi de Barcelona per tal de participar a la constitució de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

L’Assemblea General de l’ANC va ser un acte emotiu i reivindicatiu on, segons GxI, es va posar de manifest la necessitat que la societat civil s’uneixi a aquest moviment transversal i integrador que pretén aconseguir l’alliberament del nostre país.

Continuen considerant que aquest dia històric va servir per aprovar els estatus i el reglament de règim interior, així com el full de ruta de l’ANC que proposa impulsar la celebració de consultes a la primavera de 2013 i, al 2014 sotmetre a la ciutadania de Catalunya a un referèndum per la independència.


Les JERC, 80 anys de lluita

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC), han celebrat aquest dissabte l’acte central del seu 80è aniversari en un dinar a Barcelona que ha aplegat a la militància i els exportaveus de l’organització.

El portaveu actual, Gerard Gómez del Moral, ha deixat clar que “ser militant de les JERC, no vol dir tenir un carnet a la butxaca sinó que vol dir fer-se hereu del pes de la història que tenim al darrera i de la lluita, que ens empeny amb força a seguir el combat per la independència i la justícia social”.

Les JEREC es van fundar el 26 d’octubre del 1931 i van convertir-se en l’organització juvenil hegemònica de la República. Després de la Guerra Civil i durant la llarga etapa clandestina del franquisme, a la dècada dels 70 es tornaren a reestructurar. A finals dels 80 les JERC es varen convertir en l’organització juvenil referent de l’esquerra independentista als Països Catalans.

8 de març: Dones amb tots els drets.

Enguany fa 101 anys de la primera commemoració del 8 de març com a Dia Internacional de les Dones, una data d’homenatge i reivindicació al moviment a favor dels drets de les dones que tant les JERC com la resta de la societat ens permet manifestar les desigualtats que encara avui dia existeixen.

El més llegit

I després