50 guixolencs assisteixen a la constitució de l’ANC i 80 anys de lluita de les JERC

Guixols per la Independència a la constitució de l’ANC

Aquest passat dissabte 10 de març, prop de 7.000 persones, entre elles més d’una cinquantena de membres de Guíxols per la Independència (GxI) i independentistes ganxons, es varen desplaçar fins el Palau Sant Jordi de Barcelona per tal de participar a la constitució de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

L’Assemblea General de l’ANC  va ser un acte emotiu i reivindicatiu on, segons GxI, es va posar de manifest la necessitat que la societat civil s’uneixi a aquest moviment transversal i integrador que pretén aconseguir l’alliberament del nostre país.

Continuen considerant que aquest dia històric va servir per aprovar els estatus i el reglament de règim interior, així com el full de ruta de l’ANC que proposa impulsar la celebració de consultes a la primavera de 2013 i, al 2014 sotmetre a la ciutadania de Catalunya a un referèndum per la independència.


Les JERC, 80 anys de lluita

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC), han celebrat aquest dissabte l’acte central del seu 80è aniversari en un dinar a Barcelona que ha aplegat a la militància i els exportaveus de l’organització.

El portaveu actual, Gerard Gómez del Moral, ha deixat clar que “ser militant de les JERC, no vol dir tenir un carnet a la butxaca sinó que vol dir fer-se hereu del pes de la història que tenim al darrera i de la lluita, que ens empeny amb força a seguir el combat per la independència i la justícia social”.

Les JEREC es van fundar el 26 d’octubre del 1931 i van convertir-se en l’organització juvenil hegemònica de la República. Després de la Guerra Civil i durant la llarga etapa clandestina del franquisme, a la dècada dels 70 es tornaren a reestructurar. A finals dels 80 les JERC es varen convertir en l’organització juvenil referent de l’esquerra independentista als Països Catalans.

8 de març: Dones amb tots els drets.

Enguany fa 101 anys de la primera commemoració del 8 de març com a Dia Internacional de les Dones, una data d’homenatge i reivindicació al moviment a favor dels drets de les dones que tant les JERC com la resta de la societat ens permet manifestar les desigualtats que encara avui dia existeixen.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació