I després

“Engrescats pel Thyssen” fa pública la seva declaració d’intencions pel Centre d’Art de SFG

Compartiu aquesta història

Tal i com publicàvem dilluns,es va celebrar a la Cambra de Comerç de Sant Feliu una segona reunió amb la presència de l’arquitecte de Bopba, Francesc Pla, un dels redactors del projecte del futur Centre d’Art Carmen Thyssen-Bornemisza a la Ciutat.

Després de la primera reunió, una vintena de ciutadans varen decidir constituir una plataforma que amb el nom d’Engrescats pel Thyssen estan disposats a vetllar i a donar suport ciutadà a aquest projecte tant important per al futur de Sant Feliu tal i com expressen en la següent declaració d’intencions:

Estem convençuts que el projecte del Centre d’Art Carmen Thyssen-Bornemisza s’ha de fer realitat el més aviat possible pel bé de la ciutat, que amb la generosa cessió de la col·lecció de pintura catalana de la Baronessa i la participació en els fons de la xarxa de museus Thyssen de Madrid i Màlaga, es cabdal per al futur cultural, social i econòmic de Sant Feliu de Guíxols. Ara comença un nou curs polític on totes les forces presents a l’Ajuntament s’han mostrat totalment favorables a tirar aquest projecte endavant. Igualment tant la Baronessa com la Generalitat i el Govern Central han reiterat la seva voluntat en el mateix sentit. Creiem que és el moment adequat per manifestar-nos, com a ciutadania i entitats de la ciutat, en favor de fer el màxim esforç per ajudar a conèixer el projecte de forma general i aprofundida i donar suport a les iniciatives institucionals i privades que ens portin en aquesta direcció com la millor manera de fer arribar el projecte a bon port. Fins ara el Centre d’Art Carmen Thyssen-Bornemisza, el projecte físic, el nou espai ciutadà, el projecte cultural i la importància que pot tenir en l’eix cultural Barcelona-Girona-Figueres, amb totes les repercussions positives sobre el futur de la nostra ciutat i de la zona central de la Costa Brava, són conceptes que han estat a l’abast de cercles reduïts, dins el marc de les institucions, dels especialistes i de la política. La nostra pretensió és tirar endavant amb l’ajut de tothom un seguit d’iniciatives que facin arribar aquestes informacions a tota la ciutadania, que el projecte no sigui només allò que cadascú s’imagina amb millor o pitjor encert, sinó que totes les persones en tinguin un coneixement basat en dades certes i explicacions acurades i que puguin fer totes les preguntes que s’hagin plantejat de manera que obtinguin resposta. Els que firmem aquesta declaració d’intencions estem engrescats pel projecte que creiem fermament que ha de ser un pilar important en l’esdevenidor de Sant Feliu de Guíxols. I estem disposats a ajudar en el que puguem per aconseguir que aquest sentiment sigui compartit per la majoria de ciutadans i ciutadanes i que això es converteixi en la millor eina perquè el Centre d‘Art somiat per Carmen Cervera, veïna i enamorada de Sant Feliu, sigui una realitat el més aviat possible.

El més llegit

I després