I després

ENDERROC DE L’HOTEL LES NOIES

Compartiu aquesta història

El llegat dels germans Anlló comença a reviure a Sant Feliu de Guíxols. Les màquines enderroquen des de dimecres els antics hotels Rex i les Noies per aixecar un nou establiment de 4 estrelles amb 65 habitacions i que suposarà una inversió de més de 6 milions d’euros. En paral·lel, està en marxa la reconversió del Regina en un altre hotel de 3 estrelles i 44 habitacions informa el Diari de Girona.
(…) La propietat és d’un inversor rus que aixecarà un nou hotel de 4 estrelles amb 65 habitacions. L’enderroc s’allargarà fins al gener i no serà fàcil, ja que han de mantenir dues façanes històriques, que quedaran integrades al nou projecte. La previsió és que es pugui inaugurar la Setmana Santa del 2018.
El Rex i Les Noies estaven ubicats al cor de Sant Feliu i a només 100 metres de la platja i, per a molts veïns, tenen un valor sentimental. El constructor Josep Sais va relatar que ha rebut peticions de veïns que volen conservar lletres del cartell de Les Noies. «Senten certa nostàlgia i les volen conservar, o sigui que les despenjarem perquè no es facin malbé i les donarem als que ens ho han demanat».
Un altre establiment a Sant Feliu que havia estat propietat dels Anlló i on també han començat les obres és a l’antic hotel Regina. Segons l’alcalde, Carles Motas, aquí la remodelació és interior i no caldrà enderrocar la façana. El Regina serà un hotel 3 estrelles de 44 habitacions i 5 apartaments.
A banda, encara no s’ha subhastat tot el patrimoni dels Anlló. Segons l’alcalde, falta adjudicar la joia del llegat: l’hotel Panorama i eperen que surti a subhasta abans de l’estiu. Els diners de la subhasta i venda de l’herència dels Anlló revertiran al municipi per finançar part de les obres de remodelació de l’asil Surís -pressupostades en més de 9 milions- i per al nou Museu Thyssen, una obra aturada per la crisi i que han redimensionat perquè sigui viable i que preveuen fer al monestir. Motas va ressaltar que estan elaborant l’avantprojecte i redactant el conveni de cessió d’obra. Encara no hi ha pressupost aproximat del cost.
Per anar avançant en aquests dos projectes, l’alcalde va dir que reclamaran a la Generalitat que aboni el milió d’euros que s’ha recaptat fins ara amb la subhasta.

El més llegit

I després