ENDERROC DE L’HOTEL LES NOIES

El llegat dels germans Anlló comença a reviure a Sant Feliu de Guíxols. Les màquines enderroquen des de dimecres els antics hotels Rex i les Noies per aixecar un nou establiment de 4 estrelles amb 65 habitacions i que suposarà una inversió de més de 6 milions d’euros. En paral·lel, està en marxa la reconversió del Regina en un altre hotel de 3 estrelles i 44 habitacions informa el Diari de Girona.
(…) La propietat és d’un inversor rus que aixecarà un nou hotel de 4 estrelles amb 65 habitacions. L’enderroc s’allargarà fins al gener i no serà fàcil, ja que han de mantenir dues façanes històriques, que quedaran integrades al nou projecte. La previsió és que es pugui inaugurar la Setmana Santa del 2018.
El Rex i Les Noies estaven ubicats al cor de Sant Feliu i a només 100 metres de la platja i, per a molts veïns, tenen un valor sentimental. El constructor Josep Sais va relatar que ha rebut peticions de veïns que volen conservar lletres del cartell de Les Noies. «Senten certa nostàlgia i les volen conservar, o sigui que les despenjarem perquè no es facin malbé i les donarem als que ens ho han demanat».
Un altre establiment a Sant Feliu que havia estat propietat dels Anlló i on també han començat les obres és a l’antic hotel Regina. Segons l’alcalde, Carles Motas, aquí la remodelació és interior i no caldrà enderrocar la façana. El Regina serà un hotel 3 estrelles de 44 habitacions i 5 apartaments.
A banda, encara no s’ha subhastat tot el patrimoni dels Anlló. Segons l’alcalde, falta adjudicar la joia del llegat: l’hotel Panorama i eperen que surti a subhasta abans de l’estiu. Els diners de la subhasta i venda de l’herència dels Anlló revertiran al municipi per finançar part de les obres de remodelació de l’asil Surís -pressupostades en més de 9 milions- i per al nou Museu Thyssen, una obra aturada per la crisi i que han redimensionat perquè sigui viable i que preveuen fer al monestir. Motas va ressaltar que estan elaborant l’avantprojecte i redactant el conveni de cessió d’obra. Encara no hi ha pressupost aproximat del cost.
Per anar avançant en aquests dos projectes, l’alcalde va dir que reclamaran a la Generalitat que aboni el milió d’euros que s’ha recaptat fins ara amb la subhasta.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació