I després

En imatges: 50 anys de la supressió del servei de tren a Sant Feliu de Guíxols

El passat 10 d'abril es va commemorar el 50è aniversari de la clausura del carrilet de Sant Feliu de Guíxols.Aquesta va ser la data escollida per l'estat a través de FEVE (Ferrocarriles Españoles de Vía Estrecha) per al tancament de la línia deficitària. Encara que hi van haver protestes i fins i tot estudis de viabilitat privats que van intentar evitar el tancament, es va haver de donar resolució a l'ordre dictada el 17 de març per la supressió del servei.

Compartiu aquesta història

El passat 10 d’abril es va commemorar el 50è aniversari de la clausura del carrilet de Sant Feliu de Guíxols.
Aquesta va ser la data escollida per l’estat a través de FEVE (Ferrocarriles Españoles de Vía Estrecha) per al tancament de la línia deficitària. Encara que hi van haver protestes i fins i tot estudis de viabilitat privats que van intentar evitar el tancament, es va haver de donar resolució a l’ordre dictada el 17 de març per la supressió del servei.

L’últim tren va sortir de Girona a les 17.16 hores i en ell hi anava el director de la companyia. En totes les estacions se’l va esperar i aclamar.
Arribava a les 21.45 hores a Sant Feliu de Guíxols. Esperat per tot el poble, es va fer un minut de silenci quan es va guardar la locomotora. Just abans d’entrar al seu posterior repòs va xiular, tancant així 77 anys d’història del tren de Sant Feliu de Guíxols a Girona.
Aquí podeu veure la història del tancament en unes fotografies cedides per l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols:

El tren sortint de l’estació de Sant Feliu de Guíxols en el seu darrer viatge. 1969. Col·lecció Espuña-Ibáñez. Autor desconegut.

 

Retrat de l’alcalde Manel Vicens (centre) a l’estació de Sant Feliu durant l’últim viatge del tren. Al seu costat Margarita Wirsing. A l’extrem esquerre, mirant a càmera, l’ex-alcalde Vicenç Gandol. 1969. Col·lecció Carme Arxer. Autor desconegut.

 

Darrer viatge del tren de Sant Feliu de Guíxols a Girona. Vista de la màquina número 5 a l’estació de tren a punt de sortir. 1969. Fons Francesc Yllas Batlle. Autor desconegut.

 

Dos vagons cremant a l’antiga estació del tren de Sant Feliu a Girona. Inicis/mitjans del 70’s. Anys després de la seva clausura, molt material es va vendre com a ferralla i la manera més ràpida de deixar només el ferro era cremant els altres materials, com la fusta. Fons Companyia del Ferrocarril de Sant Feliu a Girona. Autor desconegut.

 

Màquina del tren aturada a l’estació de Sant Feliu de Guíxols. Inicis-mitjans dels 70’s. Fons Companyia del Ferrocarril de Sant Feliu a Girona. Autor desconegut.

El més llegit

I després