I després

En el dia Mundial de la Filosofia, Cine Filo comptarà amb el filòsof Ramon Alcoberro

Es farà la projecció de la pel·lícula de Woody Allen ‘The Purple Rose of Cairo’

Compartiu aquesta història

El proper dijous 16 de novembre de 4 a 6 de la tarda a la 4a planta del Monestir, Sala Abat Panyelles de Sant Feliu de Guíxols, s’organitza una nova sessió del cicle de cinema i educació “Cine Filo”.

Coincidint amb el dia Mundial de la Filosofia es farà la projecció de la pel·lícula ‘The Purple Rose of Cairo’, és una pel·lícula escrita i dirigida per Woody Allen. Inspirada en el modern Sherlock Holmes, és la història d’un personatge d’una pel·lícula que surt d’aquesta pel·lícula i entra en el món real.

Ho explica Joan Ciurana, professor de filosofia i organitzador.

En aquesta ocasió el posterior diàleg serà amb el filòsof català Ramon Alcoberro i Pericayés, autor de més d’una vintena de llibres de filosofia i assaig.

Alcoberro fou l’autor del primer assaig de filosofia de la postmodernitat publicat en català, ‘El desordre cívic’ (1983). Ha rebut els premis Extraordinari Fi de Carrera (1981), Arnau de Vilanova, Serra Hunter i Serra i Moret (1983), entre d’altres. L’any 2018 el Col·legi d’economistes de Catalunya el va distingir com a col·legiat d’honor.

Cine Filo es porta a terme una tarda al mes amb la projecció d’una pel·lícula. Tot seguit es manté un diàleg amb una persona experta en els temes a tractar i, l’alumnat de batxillerat de l’INS Sant Feliu de Guíxols pot optar a respondre unes qüestions de reflexió personal, fent que sigui una activitat de millora de la matèria de Filosofia, Psicologia, Història de la Filosofia o Anglès.

Aquest projecte neix de la col·laboració de l’INS Sant Feliu de Guíxols i la Biblioteca Municipal Octavi Viader i Margarit i actualment és un cicle que s’inclou dins el programa ‘Educació 360, educació a temps complet’ de l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament.

Durant el 2023 les sessions es realitzen a la Sala Abat Panyelles del Monestir i estan obertes a tothom. Al llarg del cicle s’han tractat diverses temàtiques amb Josep Ma Busquets, Alba Sidera, Pere Cortada, Joan Canimas, Nemrod Carrasco, Desiré Rodrigo o Benet Salellas, entre d’altres.

El més llegit

I després