I després

ELS PESCADORS PROTAGONITZEN L’ARJAU

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols dedica el darrer número de la revista cultural L’Arjau, editada des de l’Arxiu Municipal, a l’activitat pesquera al municipi i als seus protagonistes, els pescadors.
La pesca és una de les activitats marineres amb més tradició a Sant Feliu i, en general, a la Costa Brava, que ha sobreviscut altres feines antigament consolidades al municipi com la construcció naval o la indústria surera. Lluny de la imatge romàntica que evoquen les fotografies antigues, la pesca avui dia no es pot concebre sense la tecnologia en la navegació i la localització de la pesquera, sense la mecanització de l’extracció. Però l’arribada dels vaixells a port i la descàrrega del peix continuen oferint als profans un espectacle fascinant. Les confraries de pescadors com la de Sant Feliu de Guíxols, vertebradores de l’activitat del sector, vetllen pels interessos dels pescadors organitzant la subhasta de peix, subministrant material i estris a les embarcacions o fent d’intermediàries en molts tràmits amb l’Administració pública.
Amb aquest L’Arjau, l’Arxiu Municipal vol contribuir a donar a conèixer el món de la pesca i a fer que els guixolencs el sentin proper. Per això, els textos i les imatges de la revista van més enllà dels estereotips idealitzats del pescador, la lluita amb el mar, la solitud o el desafiament de la captura i també expliquen la història i l’actualitat dels pescadors guixolencs.
Cliqueu l’enllaç per accedir a la revista http://www.guixols.cat/files/73_arxiu_guixols_arjau_pescadors(1).pdf
L’Arjau és una revista cultural gratuïta sobre temes de Sant Feliu de Guíxols, guardonada el mes de febrer de 2014 amb el premi a la millor iniciativa de comunicació institucional dins la V edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local que organitzen la Diputació de Girona i el Col·legi de Periodistes de la demarcació. Podeu trobar la revista als estancs i llibreries de Sant Feliu de Guíxols o en els serveis municipals següents: Museu d’Història, Botiga del Monestir, Oficina d’Informació Ciudadana, Punt d’Informació Juvenil, Guíxols Desenvolupament (estació d’autobusos), Centres Cívics de Vilartagues i Tueda, Biblioteca pública Octavi Viader i Arxiu Municipal. La revista també es pot consultar a la xarxa des del número 1.

El més llegit

I després