ELS GAVIANS A L’ESBARJO DE LES ESCOLES DE SFG

Fa unes setmanes que l’alcalde, Carles Motas ens sorprenia quan, parlant de plagues de coloms i de gavians a la ciutat, que en alguns punts del municipi esdevenen un problema pel veïnat, comentava que sobre aquest problema existeix una certa preocupació ja que els gavians estan adquirint hàbits que preocupen a la direcció de col.legis com l’Ardenya i l’Estació, ja que en els cursos passats varen fer acte de presència a l’esbarjo dels alumnes a la recerca del seu esmorzar o berenar.

Motas assegurava que va comprovar personalment, a l’Ardenya, que aquestes aus saben l’hora que els nens surten: “S’alineen a les teulades del col·legi, s’esperen què surtin al pati i llavors van baixant, caminen pel terra entremig de la mainada, sense por, i a la mínima que poden els prenen l’entrepà de les mans i quan els nens tornen a les aules, buiden les papereres”.

L’alcalde posava com exemple d’una de les primeres accions que s’ha portat a terme a l’Estació, on van haver d’instal.lar papereres amb tapadora, amb forats als laterals, acció que reconeix que no és suficient i que no saben ben bé què fer, tot i que s’han estat informant sobre actuacions en altres municipis.

Apuntava que a l’inici de la legislatura havien anat a la fira anual Municipalia de Lleida, on hi havia diferents empreses que oferien els seus serveis de control de plagues i si bé n’hi ha d’altres efectives, com la dels coloms, amb els gavians és més complicat ja que “és un animal molt gros, de difícil controlar, posen nius a les teulades que es poden controlar però a la nostra zona se’n van als penya-segats de la costa, no els pots controlar i estem estudiant  com abordar-ho, malgrat que no tenim referències d’accions que s’hagin aplicat.

No tenen depredadors i la captura d’un gavià no és fàcil, en tot cas s’haurien d’anar a capturar a Solius, que és a on s’han convertit en consumidors d’escombreries i en tenir l’abocador tant a prop, la majoria s’alimenten allà i venen aquí, on es van reproduint i generen molts problemes que hem de mirar com abordar. Ens consta en centres d’altres poblacions, com ara Palamós, també tenen la mateixa problemàtica i estem expectants per comprovar si en algun altra punt s’ha trobat algun tipus de solució que es pugui aplicar”.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació