I després

Els centres cívics, la biblioteca i el passeig de mar, bons refugis climàtics contra la calor

Compartiu aquesta història

Avui s’espera que els termòmetres marquin de nou rècords de calor intensa, especialment a la meitat nord de Catalunya. Tot i que a primera línia de mar serà menys intensa que a l’interior, s’espera que a Sant Feliu els termòmetres s’enfilin fins els 30 graus.

Les calorades excessives poden comportar problemes de salut i fins i tot la mort, especialment en gent gran i persones que tenen patologies cròniques.

Per evitar els efectes de la calor l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols recorda que avui, com cada dia, hi ha equipaments municipals gratuïts i repartits per la ciutat que poden funcionar com a refugis climàtics per tota aquella gent que no té possibilitats de combatre les altes temperatures a casa.

A Sant Feliu els centres cívics de Tueda i de Vilartagues obren de 9 del matí a les 8 del vespre i la mateixa biblioteca municipal avui obre de 9 del matí a 7 de la tarda. Tots tres equipaments tenen sistemes de refrigeració i poden ser un bon lloc on evitar la calor d’aquests dies.

Un altre espai on és més suportable la calor és el passeig de mar. Els arbres ofereixen una generosa ombra als vianants i la brisa provinent del mar pot ser un bon antídot per fugir de la intensa calor d’avui.

A més, les fonts públiques de la ciutat estan operatives aquests dies per ajudar a hidratar-se sovint amb aigua. La hidratació constant és una de les recomanacions  que fan les autoritats, a banda de les habituals d’evitar sortir en les hores de més sol, o no fer exercici a l’exterior.

El més llegit

I després