I després

Dos polítics guixolencs a les llistes de les eleccions generals de diumenge

Compartiu aquesta història

Aquest proper 23 de juliol se celebren les eleccions a les corts generals; tant al congrés com al senat espanyols.

Habitualment són eleccions que passen de resquitllada de la nostra ciutat, però enguany aquests comicis compten amb la presència de dos polítics locals a les llistes dels seus partits.

El regidor portaveu de Guíxols des del Carrer, Jordi Lloveras, encapçala la llista de Sumar al Senat espanyol per la demarcació de Girona. De fet, les eleccions al Senat són diferents a qualsevol altra i cal triar noms d’entre totes les candidatures que es presenten. 

Lloveras és conscient de la dificultat d’aconseguir entrar al Senat. De fet, reconeix que el principal objectiu és mantenir la representant al congrés per Girona en el proper mandat.

Aquest passat cap de setmana s’ha fet un acte de campanya de Sumar a la nostra ciutat amb Lloveras i la candidata per Girona al Congrés dels Diputats, Júlia Boada, on van defensar la delegació de més competències i més recursos econòmics cap als Ajuntaments.

D’altra banda, el regidor portaveu de Junts a l’Ajuntament de Sant Feliu, Toni Carrión, també forma part de les llistes del seu partit per a les eleccions al Congrés dels Diputats. En aquest cas el líder local ocupa la tercera suplència en la llista per Girona que encapçala Marta Madrenas. Carrión també és conscient de les poques probabilitats de sortir escollit, però destaca que estan a la llista també s’incorpora a un equip de treball en el que Sant Feliu hi tindrà veu.

En les darreres eleccions generals, al novembre del 2019, Junts va ser la segona força més votada a la demarcació i va aconseguir 2 diputats, per darrere d’ERC que també en va aconseguir 2. PSC i En Comú Podem van aconseguir un representant cada un.

El més llegit

I després