I després

Els Brunyols, un dels protagonistes de la Setmana Santa

Compartiu aquesta història

Un any més arriba Setmana Santa i els brunyols de Quaresma es converteixen en un dels grans protagonistes de la nostra ciutat.
De Brunyols de l’Empordà ni ha de molts tipus: brunyols de vent, farcits, arrodonits, amb forats o sense, aixafats, i els típics de Sant Feliu de Guíxols, els triangulars.
Dos reconeguts pastissers de la nostre ciutat, ens han volgut explicar més sobre aquest dolç tan típic de la nostre zona. Lluis Chamorro, és pastisser de Can Gironés.

 

Per la seva banda, Toni Viñas, pastisser de La Vienesa, ens aconsella que els brunyols que fem a casa tinguin una bona fermentació, es deixin llevar bé i que és coguin amb oli fort, per evitar que estiguin molta estona a la paella. D’aquesta manera, evitarem que la massa del brunyol surti dura i seca.

 

Triangulars i fets seguint una recepta diferent que a la resta de l’Empordà, els brunyols són tota una icona de la nostre població. Si voleu tastar aquesta recepta tan dolça, tradicional, típica i exclusiva ganxona, tan sols heu de visitar les fleques i pastisseries de la nostra ciutat.

 

El més llegit

I després