I després

ELIMINEN CANONADES DE FIBROCIMENT

Compartiu aquesta història

Des de fa anys que les canonades de fibrociment (uralita) de la xarxa d’aigua potable s’han anat eliminat tot i que encara quedava un nombre residual a diversos punts del municipi que cal substituir i és el que s’està fent a hores d’ara a punts com l’Avinguda de S’Agaró, a Sant Pol, i en un tram i travesseres de l’Avinguda de Saragossa.
Des de l’any 2002 a l’Estat Espanyol es va donar la consigna d’anar canviant els trams d’aquest material per la presència, en la seva composició, d’amiant que, segons els organismes mèdics internacionals, poden arribar a produir problemes en l’organisme humà que en els casos més extrems podrien derivar en problemes de fetge, ronyons i fins i tot càncer de pleura.
L’alcalde declarava a la nostra emissora que en aquest programa de reposició hi ha hagut alts i baixos però que amb aquestes dues actuacions i una altra que es portarà a terme en menys de dos mesos, també a la zona de Sant Pol per valor de 190.000 euros, Sant Feliu ja haurà eliminat totalment el fibrociment de la seva xarxa de subministrament d’aigua potable.
En casos com els dos trams de Sant Pol en què, a més, les voreres eren autèntiques muntanyes russes per l’efecte expansor de les arrels de l’arbrat, es refaran les voreres i se solucionaran dos problemes al mateix temps.
Albó comentava que, per comprovar la transcendència que aquest material té envers la salut, el seu tractament posterior no es pot fer com a la runa normal sinó que ha de seguir unes pautes i uns requisits perquè la seva manipulació no perjudiqui els operaris que han d’evitar l’aspiració dels components que conté.

El més llegit

I després