I després

EL CLUB NÀUTIC S’ADJUDICA EL TINGLADO

Compartiu aquesta història

El Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols es va adjudicar el concurs de projectes per a la gestió del Tinglado del port després que fos l’únic projecte que es va presentar.
Des de l’equip de govern es considera que, en trobar-se en la seva àrea d’activitat i davant la solvència de l’entitat, suposarà un avantatge per a les dues parts i una garantia per a la seva continuïtat.
Dins del projecte, en que hi tindrà prioritat el cicloturisme, s’hi plantegen algunes millores que suposaran canvis en bona part de l’àmbit com serà el cas del bar cafeteria que comptarà amb una nova terrassa que donarà al mar ,per la part posterior de la nau, la qual cosa suposarà el desplaçament de l’escar (àrea tècnica d’embarcacions grans), en favor de la vela lleugera així com les tanques que a hores d’ara s’interposen entre el mirall d’aigua i l’edifici. El concepte és el d’una cafeteria musealitzada aprofitant tots els elements històrics que romanen a l’interior.
L’edifici també acollirà l’oficina de la nova Estació Nàutica, adjudicada fa uns dies a Madrid, es construirà un giratori i es reforçarà tota la qüestió del Km-0 per la qual cosa els adjudicataris ja han fet diversos contactes amb el Consorci de les Vies Verdes així com amb Ports de la Generalitat per realitzar els canvis esmentats.
Fons municipals consideren el projecte sòlid i engrescador assegurant que la gestió es posarà en marxa immediatament.
En referència a un altre espai museístic com és el Salvament de Nàufrags , en el darrer Ple es va aprovar, per a la presentació al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, dins del Pla d’Usos de les Platges i Litoral pel 2014, el llistat de serveis de temporada entre els quals s’hi contemplava un bar-xiringuito al Salvament. Posteriorment, el regidor responsable de les platges, Joaquim Clarà, declarava a la nostra emissora que no descartaven contemplar, en les bases per al concurs d’adjudicació, que també es derivés alguna responsabilitat de tenir cura dels dos principals elements museístics que funcionaran a la zona com és el Salvament i el recuperat niu de metralladores de la Guerra Civil.

El més llegit

I després