I després

El Tinglado del port ja té les portes obertes a la història passada i al futur de la Ciutat

Compartiu aquesta història

Des del passat 1 d’Agost Sant Feliu de Guíxols té un nou museu a l’espai portuari. Aquest centre d’interpretació anomenat ViaMar dóna un repàs a la història del nostre ferrocarril, anomenat popularment “el carrilet” i a la seva transformació en via verda.

Aquest museu és fruit de la col·laboració entre el consorci de les Vies Verdes, Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i Ports de la Generalitat.

D’una manera intuïtiva, didàctica i moderna s’explica com va néixer el ferrocarril a Sant Feliu de Guíxols, quin era el seu traçat i la seva evolució fins al tancament de la línia al 1969. Dins l’exposició podrem veure diferents filmacions del carrilet, fotografies antigues, escoltar el so original del tren i un panell on podrem identificar diferents parts de la màquina de tren.

També trobem un apartat dedicat a la via verda on mitjançant sistemes informàtic tàctils es pot donar un cop d’ull al traçat de la via verda des de Sant Feliu de Guíxols fins a Ripoll amb informació de la ruta, elements culturals i de serveis de cada poble que travessa aquesta via verda, dins aquest àmbit trobem unes bicicletes per fer exercici i com la nostra força motora pot generar energia. L’espai de vies verdes queda complementat per un audiovisual en format documental on podem veure diversos aspectes del traçat, curiositats beneficis mèdics de l’esport entre altres informacions.

El port surt representat mitjançant un audiovisual d’entrada on podem veure el pràctic del port fent-nos la benvinguda.

L’element sobre el qual gira tota l’exposició és una màquina de tren i un vagó del tren original de Sant Feliu de 1892. El vagó ha estat restaurat recentment aconseguint l’estètica que tenien quant es va inaugurar la línia del ferrocarril, l’exposició es complementa amb diversos objectes relacionats amb el tren i el port com ara una carreta per transportar fardos de suro del port a les fàbriques .

El centre situat a la zona esportiva del port de Sant Feliu anomenat popularment “el tinglado” ha estat restaurat i adequat per acollir l’exposició esmentada i el trobem en un marc incomparable dins el port de Sant Feliu amb vistes al mar, al port i a la badia, un espai agradable de veure tot passejant per l’escullera i la zona del port.

El museu està obert cada dia de 10:00 a 13:00 i de 17:00 a 21:00, l’entrada és lliure.

El més llegit

I després