L’Agrupació d’Aplecs Sardanistes de les Comarques Gironines ha tingut aquests darrers anys la tasca d’organitzar un concert de música de cobla d’una gran volada musical: fins l’any passat el marc del seu desenvolupament era dins el festival de Peralada, però enguany han canviat d’emplaçament i el concert s’oferirà a Sant Feliu de Guíxols, dins el certamen de la Porta Ferrada.

La cita serà demà dissabte a les 10 de la nit, i presenta un programa amb la cobla Ciutat de Girona i la Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. A la primera part, que anirà a cura d’aquesta darrera cobla, s’hi preveu l’estrena absoluta de la proposta Cants d’amor i de mort, una suite de poemes originals d’Ausiàs March per a veu, violí, violoncel i cobla. La veu la hi posa Névoa; els violins Maria Roca i Víctor Calsamiglia; i el violoncel, Manuel Martínez del Fresno. La direcció va a càrrec de Tomàs Grau, mentre que Joan Díaz ha estat l’encarregat de desenvolupar la música original i els arranjaments.

Pel que fa a la segona part, hi actuarà la Cobla Ciutat de Girona, dirigida per Marcel Sabater. La formació interpretarà obres de to medieval amb cobla com la Cavalleresca de Joaquim Serra; El Castell de Farners de Josep Coll; o la Dansa medieval de Vic de Jordi Lara amb Fanfàrria dels convidats (moderato), la Trobada dels nuvis (andante) i l’Enllaç visigòtic i dansa dels nuvis (moderato).
Finalment, les dues cobles actuaran conjuntament tancant el festival per oferir La Porta Ferrada, d’Antoni Ros Marbà; i Juny, del mestre Juli Garreta.

(DdG)