I després

El PSC guanya les generals a Sant Feliu

Compartiu aquesta història

Amb 3230 vots i més d’un 5% dels sufragis els socialistes es van imposar clarament ahir a les eleccions al Congrés de Diputats.

El PSC va augmentar un 13.6% els vots respecte les eleccions de fa 4 anys, imposant-se anit en 19 de les 22 meses electorals de la nostra ciutat, especialment a Vilartagues, on van aconseguir el 46% dels vots emesos.

Els socialistes es van imposar a Sant Feliu doblant els resultats de Junts per Catalunya, la segona força més votada ahir a la ciutat, amb 1452 vots, el que suposa un 15.9% dels sufragis. Junts es va imposar en les 3 meses en les quals no va guanyar el PSC; 2 del Gaziel i una de la Corxera.

Tot i això, Junts va perdre prop de 500 vots respecte a les eleccions del 2019.

La tercera força ahir a Sant Feliu va ser Sumar amb 1230 vots i un 13.4% dels vots. La formació ha perdut vots respecte els resultats de En Comú Podem ara fa 4 anys, però augmenta el percentatge de vot a la ciutat. Els morats han obtingut a Vilartagues els millors resultats, sent segona força rere el PSC.

Esquerra és qui pateix una davallada més destacada a la nostra vila. Ha perdut un miler de vots respecte al 2019, amb una caiguda del 9.7% dels vots. El PP és la 4a força a Sant Feliu doblant resultats de fa 4 anys amb un 10% dels vots i 942 sufragis. També augmenta Vox que suma prop del 7% dels sufragis amb 636 vots.

En l’àmbit gironí el PSC ha assolit 2 representants al Congrés, un més del que tenia fins ara, Junts ha revalidat els seus dos diputats, Esquerra en perd un i Sumar manté la seva diputada.

Els ganxons Toni Carrión, suplent a les llistes de Junts al Congrés, Jordi Lloveras, cap de llista al Senat per Sumar i Matilde de la Oz, suplent del Senat pel PP, no han obtingut representació després de les eleccions d’ahir.

Ahir van votar 9.268 persones a Sant Feliu, el que suposa una participació final del 61.4%, prop de 6 punts per sota de les últimes generals.

El més llegit

I després