I després

EL PRESSUPOST 2015 OPERATIU PER L’OCTUBRE

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu va aprovar en el passat Ple Extraordinari l’aprovació inicial que es portava a terme per segona vegada a aprovació després de resoldre les al·legacions presentades pel sindicat CCOO. Aquesta setmana el regidor d’Hisenda, Josep Melcior Muñoz declarava a la nostra emissora que esperen que l’1 d’octubre quedi aprovat definitivament després de passar per la fase d’exposició pública.
Recordem que en el Ple del 10 de setembre Muñoz, que també és primer tinent d’alcalde, va considerar que, més enllà de refer tot un pressupost de dalt a baix, era millor “superar la complexa problemàtica que ens vam trobar i optar per la solució millor, que implica un respecte institucional cap a l’anterior govern”. Tal com va dir Muñoz, “ens vam trobar amb un pressupost que presentava nul·litat de ple dret i s’havia de modificar”. Indicava, seguint l’informe del Secretari Municipal, que “la manca de negociació col·lectiva feia incórrer en un vici administratiu de procediment”.
L’alcalde, Carles Motas, va indicar que “era necessari aprovar el pressupost i posar ordre. És una anomalia aprovar un pressupost al mes de setembre. Ara els aprovem, tenim una eina per treballar, però el veritablement important ara és preparar el pressupost del 2016”. L’alcalde va agrair que els diferents grups de l’oposició s’abstinguessin o votessin a favor, cosa que afavoria l’aprovació.
A la sortida del Ple, Joan Alfons Albó va declarar a la nostra emissora que, atès que l’any 2016 el govern central permetrà reduccions en l’impost de l’IBI, el seu grup (CiU) demanarà una rebaixa del 10%. Sobre aquesta qüestió el regidor d’Hisenda declarava dimecres que és cert que se sent aquesta rumorologia, s’estudiarà qualsevol possibilitat que s’apliqui una petita reducció si és possible però que també cal tenir molt clar que els pressupostos municipals no es nodreixen exclusivament de l’impost de l’IBI sinó que hi ha altres ingressos i que seria demagògic dir que el rebaixaran i que es faran moltes altres coses. Considerava que les coses s’han d’ajustar i si resulta que no hi ha els ingressos es produiria un decalatge.
El presssupost de Sant Feliu de Guíxols pel 2015 és de 26.709.957 (Ajuntament), sumat de 444.230 (Escola de Música) i 139.949 (Emissora de ràdio).

El més llegit

I després