En la sessió plenària ordinària municipal del mes d’abril, celebrada el passat dia 29, es va aprovar una moció de suport a l’alliberament de les patents. En ella, s’expressa el suport institucional de  Sant Feliu de Guíxols a la ICE Right2Cure, en defensa de l’alliberament de les patents de les vacunes per fer front a la pandèmia de la Covid-19.

S’hi insta a la Comissió Europea que activi els mecanismes excepcionals que preveu la legislació internacional, de manera que les indústries farmacèutiques que disposen de vacunes de provada eficàcia alliberin temporalment les patents i permetin una transferència de coneixement i/o producció per accelerar al màxim la capacitat global de producció de les vacunes esmentades i, especialment, després de les inversions públiques multimilionàries concedides.

Insta també a la Comissió Europea que aquestes negociacions es portin a terme amb transparència i que els acords establerts i les seves condicions es facin públics. I que, per una qüestió d’ètica mèdica i drets humans, aquestes vacunes arribin a tots els racons del planeta per tal d’assegurar una cobertura global de les vacunes.

També vol donar a conèixer, a través dels mitjans locals de comunicació, la proposta de la ICE Right2Cure per tal de promoure la seva major difusió. (https://noprofitonpandemic.eu/ca/que-es-un-ice/)

A més, vol comunicar els presents acords a la Presidència de la Comissió Europea i als grups polítics amb representació en el Parlament Europeu, així com també a les entitats municipalistes.