I després

El Ple Municipal aprova una moció d’alliberament de patents

Compartiu aquesta història

En la sessió plenària ordinària municipal del mes d’abril, celebrada el passat dia 29, es va aprovar una moció de suport a l’alliberament de les patents. En ella, s’expressa el suport institucional de Sant Feliu de Guíxols a la ICE Right2Cure, en defensa de l’alliberament de les patents de les vacunes per fer front a la pandèmia de la Covid-19.

S’hi insta a la Comissió Europea que activi els mecanismes excepcionals que preveu la legislació internacional, de manera que les indústries farmacèutiques que disposen de vacunes de provada eficàcia alliberin temporalment les patents i permetin una transferència de coneixement i/o producció per accelerar al màxim la capacitat global de producció de les vacunes esmentades i, especialment, després de les inversions públiques multimilionàries concedides.

Insta també a la Comissió Europea que aquestes negociacions es portin a terme amb transparència i que els acords establerts i les seves condicions es facin públics. I que, per una qüestió d’ètica mèdica i drets humans, aquestes vacunes arribin a tots els racons del planeta per tal d’assegurar una cobertura global de les vacunes.

També vol donar a conèixer, a través dels mitjans locals de comunicació, la proposta de la ICE Right2Cure per tal de promoure la seva major difusió. (https://noprofitonpandemic.eu/ca/que-es-un-ice/)

A més, vol comunicar els presents acords a la Presidència de la Comissió Europea i als grups polítics amb representació en el Parlament Europeu, així com també a les entitats municipalistes.

El més llegit

I després