La Generalitat de Catalunya continua amb la desescalada de mesures de prevenció contra la Covid a Catalunya. Amb unes xifres de casos a la baixa progressivament, l’executiu català ha decidit relaxar més mesures a partir de dilluns, 24 de maig de 2021, com ara l’ampliació d’aforaments en establiments i les trobades socials de més participants. Com a conseqüència d’una resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), bars i restaurants ja poden ampliar el seu horari de servei.

Es preveu que aquestes mesures es mantinguin durant 15 dies, fins al 6 de juny.

A continuació, fem un breu repàs dels canvis més importants.


RESTAURACIÓ

Bars i restaurants poden obrir a les sis del matí i tancar a les 12h de la mitjanit; per tant, s’allarga el seu horari comercial tant pel cap com per la cua. És una mesura que ja es va posar a la pràctica el dijous, 20 de maig, per una sentència del TSJC.

L’aforament dels espais interiors dels establiments de restauració passa del 30% al 50%, i les taules poden ser de fins a sis comensals, incrementant en dos l’anterior límit.


COMERÇOS

Mercats sedentaris i els comerços de tot tipus poden ampliar el seu aforament fins al 50%.


ACTIVITATS I ESPAIS CULTURALS

Els espectacles culturals, així com sales de cinema, concerts, teatres i auditoris poden ampliar la seva capacitat fins al 70% de l’aforament. A més, augmenta el nombre màxim de persones, que passa de 500 a 1.000 en interiors, i de 1.000 a 3.000 en exteriors o interiors amb ventilació reforçada.


REUNIONS SOCIALS

Les trobades de caire social i familiar podran ser de fins a 10 persones, sense límit de bombolles.


UNIVERSITATS

Les universitats recuperen la presencialitat en tots els cursos, amb la limitació del 50% d’aforament.

Accedeix a totes les mesures desglossades