I després

Bars i restaurants ja poden servir entre les sis del matí i la mitjanit

A banda d'aquesta mesura, d'obligat compliment des d'ahir per una resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, a partir de dilluns 24 de maig la Generalitat relaxa una mica més les mesures contra la Covid.

Compartiu aquesta història

La Generalitat de Catalunya continua amb la desescalada de mesures de prevenció contra la Covid a Catalunya. Amb unes xifres de casos a la baixa progressivament, l’executiu català ha decidit relaxar més mesures a partir de dilluns, 24 de maig de 2021, com ara l’ampliació d’aforaments en establiments i les trobades socials de més participants. Com a conseqüència d’una resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), bars i restaurants ja poden ampliar el seu horari de servei.

Es preveu que aquestes mesures es mantinguin durant 15 dies, fins al 6 de juny.

A continuació, fem un breu repàs dels canvis més importants.


RESTAURACIÓ

Bars i restaurants poden obrir a les sis del matí i tancar a les 12h de la mitjanit; per tant, s’allarga el seu horari comercial tant pel cap com per la cua. És una mesura que ja es va posar a la pràctica el dijous, 20 de maig, per una sentència del TSJC.

L’aforament dels espais interiors dels establiments de restauració passa del 30% al 50%, i les taules poden ser de fins a sis comensals, incrementant en dos l’anterior límit.


COMERÇOS

Mercats sedentaris i els comerços de tot tipus poden ampliar el seu aforament fins al 50%.


ACTIVITATS I ESPAIS CULTURALS

Els espectacles culturals, així com sales de cinema, concerts, teatres i auditoris poden ampliar la seva capacitat fins al 70% de l’aforament. A més, augmenta el nombre màxim de persones, que passa de 500 a 1.000 en interiors, i de 1.000 a 3.000 en exteriors o interiors amb ventilació reforçada.


REUNIONS SOCIALS

Les trobades de caire social i familiar podran ser de fins a 10 persones, sense límit de bombolles.


UNIVERSITATS

Les universitats recuperen la presencialitat en tots els cursos, amb la limitació del 50% d’aforament.

? Accedeix a totes les mesures desglossades

El més llegit

I després