I després

El Ple aprova les propostes de Guíxols des del Carrer en polítiques de lloguer d’habitatge

Compartiu aquesta història

El Ple Municipal celebrat anit a Saló de Sessions de l’Ajuntament va aprovar les propostes presentades per Guíxols des del Carrer-En Comú Podem en matèria de polítiques de lloguer d’habitatge.

Segons explica la formació, amb l’aprovació, la nostra ciutat “tindrà un punt d’atenció per a l’assessorament sobre la nova normativa que regula els preus del lloguer” que es farà des de l’Oficina Local d’Habitatge. Així valora la situació d’aquest habitatge a Sant Feliu, el regidor de la formació, Jordi Lloveras.

Entre altres qüestions aprovades hi ha “vigilar el compliment de la nova normativa de preus i que en cas que no sigui així, l’Ajuntament pugui informar directament d’ofici a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya”. També es pretén “donar àmplia difusió” sobre la normativa amb sessions informatives dirigides a la ciutadania i als agents que treballen en l’àmbit de l’habitatge.

 Els Comuns expliquen que un altres dels punts és “avançar en l’estudi de possibles modificacions del planejament urbà per incorporar mesures que afavoreixin el lloguer”, entre elles “destinar un 30% per a habitatge social en noves edificacions i en rehabilitacions de més de 10 pisos”.

La formació recorda que “el Pla Territorial Sectorial de l’Habitatge estableix que, en els propers 20 anys, el parc d’habitatges per destinar a lloguer social ha de ser de com a mínim el 10%” i que la nostra ciutat “només en té un 0,8%”. El grup destaca que “aquesta norma és d’obligat compliment” per municipis declarats zona tensionada d’habitatge com el nostre.

Els morats també destaquen que la proposta també inclou la redacció d’un Pla d’inspecció d’habitatges desocupats per “establir els criteris a l’hora de mobilitzar aquells habitatges buits de grans tenidors susceptibles d’expropiació temporal, amb l’objectiu que una part d’aquests habitatges s’acabin destinant a lloguer”.

El més llegit

I després