I després

El pistoler marroquí s’entrega als jutjats de Girona

Compartiu aquesta història

Segons informa l’ACN, l’autor del tret a la cara a un home durant una baralla a una benzinera a Llagostera s’ha entregat voluntàriament als Jutjats de Girona. Ho ha fet acompanyat del seu advocat, Carles Monguilod, que ha explicat que l’home vol demostrar que no té voluntat d’escapar-se i que vol explicar com van anar els fets. Segons la versió del sospitós, va ser la víctima qui el va agredir primer i, quan es volia defensar, la pistola es va disparar “accidentalment”. Ara, els sospitós declararà davant els Mossos d’Esquadra i després passarà a disposició judicial. Monguilod ja ha avançat que demanarà que el deixin en llibertat provisional perquè considera que ha quedat demostrat que no hi ha risc de fugida.

Segons que havia informat el Diari de girona, víctima i agressor -Ikhlef Ouhfour i Mohamed Oumine- s’havien barallat a Aghbala, al Marroc, d’on són oriünds; s’havien barallat al Bar Cabanyes de Sant Feliu de Guíxols la nit anterior al tiroteig; i es van tornar a barallar diumenge passat a la benzinera del Bonpreu de Llagostera abans que Mohamed descarregués un tret a la cara d’Ikhlef. Sembla que l’enemistat entre ambdós era manifesta i els amics que els freqüentaven en tenien coneixement, o bé de forma directa o bé d’oïda, com el detingut Lahcen Ouniha, que ahir va quedar en llibertat amb càrrecs i haurà de comparèixer bisetmanalment als jujtats. No se li ha retirat el passaport.

Les declaracions policial i judicial de Lahcen Ouniha són il·lustratives per contextualitzar els fets i quedar ell desvinculat de qualsevol indici d’encobriment, aspecte que el seu lletrat, Daniel Coll, exhibirà com a principal argument per sol·licitar el sobreseïment de la causa.
Així les coses, Ouniha va declarar fa uns dies al Jutjat d’Instrucció número 3 de Girona que diumenge passat es trobava a la benzinera fent gasolina amb la seva furgoneta i esperant que l’agressor arribés en companyia d’Alí en un altre vehicle per marxar a França a recollir ferralla. Si anaven amb vehicles diferents tot i dirigir-se a la mateixa localitat era perquè d’aquesta manera haurien pogut recollir molt més metall.

Quan al lloc dels fets va arribar Ikhlef, amb qui el declarant havia compartit pis a Sant Feliu de Guíxols, va poder veure com baixava de la furgoneta per anar a trobar Mohamed, a qui li va clavar un cop de puny de forma immediata. L’agressió va detonar una baralla que la resta de compatriotes presents a l’estació de servei van tractar d’evitar: Lahcen retenia Mohamed i la resta Ikhlef, que va poder esmunyir-se per tornar a encarar-se amb el seu rival però aquest, traient-se un revólver amagat darrere el pantaló, va encanonar el company que el subjectava i després va descarregar un tret a Ikhlef.

Fotografies del Diari de Girona

El més llegit

I després