I després

El Museu d’Història presenta una nova exposició amb obres de l’artista Adela Picón

La mostra s'inaugura aquest dissabte a les 11.30 hores a la Capella de l'Antic Hospital

Compartiu aquesta història

El Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols inaugurarà aquest dissabte a les 11.30 del matí a la seu de l’Antic Hospital, concretament a la seva capella, una nova exposició a càrrec de l’artista Adela Picón. Es tracta de ‘Paisatges relacionats‘.

El museu destaca que la mostra, de caràcter temporal, “es divideix en diferents àmbits amb fotografies i vídeos que mostren treballs d’Adela Picón focalitzats en el tractament de subjectes com l’herència, la família o el grup”. És una proposta “de caire relacional”, és a dir, que s’hi ha establert un vincle entre l’artista, una comunitat i els diferents membres que la conformen.

El Museu explica que amb aquesta proposta s’ha volgut “posar sobre la taula qüestions i percepcions sobre el sentiment de pertinença i les famílies, mostrades de la mà de l’artista. Adela Picón ens explica com està construïda l’exposició i què s’hi podran trobar les persones que hi assisteixin.

Els treballs que s’hi poden veure exposats tenen en comú la relació que Picón ha establert amb els protagonistes de les seves obres “i en alguns casos la relació establerta entre les diferents persones que comparteixen un lloc per viure i que la iniciativa artística els ha ajudat a conèixer-se”, destaquen des del Museu. Picón ens ho explica.

La proposta artística ha comptat amb l’assessorament de l’expert en museologia i antropologia de família, Xavier Roigé.

D’altra banda, al costat de l’exposició, es presenta un espai de participació on el visitant podrà consultar les peces o llibrets creats pels alumnes de 1r. d’ESO de l’Institut Sant Feliu. Es tracta d’un projecte col·laboratiu en què sota el nom de ‘Tenim història’, es treballaran els mètodes i tècniques propis de la disciplina històrica a través de la reconstrucció de la història de les pròpies famílies de l’alumnat. Aquesta activitat està impulsada conjuntament entre l’institut i el Museu i es vincula amb l’exposició Picón.

El públic, en aquest espai participatiu, podrà agafar un llibret per fer la seva creació i també fer la seva aportació a l’exposició.

El més llegit

I després