I després

El Museu d’Història presenta una nova exposició amb 34 miniatures navals dins d’ampolles de perfum

La mostra s'ubicarà a la Caseta del Salvament Marítim del 24 de juny al 12 d'octubre, i constarà de l'obra del mestre artesà de Sant Feliu de Guíxols Néstor Sanchiz.

Compartiu aquesta història

A finals de l’any 2019, el Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols va adquirir una col·lecció formada per 34 miniatures navals dins flascons de perfum realitzades pel mestre artesà Néstor Sanchiz (Sant Feliu de Guíxols, 1937), un home de tarannà inquiet i caracteritzat per la seva versatilitat: pintor, artesà del suro, dibuixant, arqueòleg aficionat i un llarg etcètera. La col·lecció, d’altíssim valor artesanal, s’exposa ara a la Caseta de Salvament Marítim de Sant Feliu, al turó dels Guíxols, sota el nom Dins d’una mar menuda. S’hi estarà des del 24 de juny i fins al 12 d’octubre de 2021.

Des del consistori es proposa un breu passeig per la història de la construcció naviliera a la nostra ciutat; de com entenem actualment i com s’entenia antigament l’ús d’un espai tan nostrat com la platja que veiem a diari, quin era el seu paisatge humà més habitual i quins eren els oficis que la construcció de vaixells aportava a Sant Feliu de Guíxols. L’espai triat per portar a terme l’exposició ha estat el Salvament Marítim, amb el port i la badia ben visibles des de la sala de la planta primera, espai on es mostren aquestes obres.

Tot i que l’exposició no estarà disponible fins al 24 de juny, l’Ajuntament ha informa que la inauguració oficial de la mostra es farà el dimarts, 22 de juny. Serà a partir de les 17:30 hores de la tarda i tothom hi està convidat.

El més llegit

I després