I després

El Museu de la Joguina exposarà fins a 4.000 peces a la nova seu de La Rambla

S'hi podran veure joguines d'una de les col·leccions privades més importants d'Europa

Compartiu aquesta història

L’històric Museu de la Joguina de Sant Feliu, que fa 23 anys es va posar en marxa a La Rambla, es trasllada a un nou local, més ampli, situat en un espai a la mateixa Rambla, als números 12 i 14.

La tria del nou emplaçament s’ha hagut de fer amb cura, ja que el recinte havia de poder-se adaptar a l’àmbit museístic amb una estructura adient per poder realitzar una activitat d’aquest tipus. Tomàs Pla ens ho explica.

En aquest nou museu es podran veure vora 1.700 joguines més de les que es podien visitar fins ara a l’antiga seu. És a dir, s’hi podran observar unes 4.000 peces en total.

Les raons que han provocat el canvi d’ubicació han estat diverses, entre elles, el nou ignifugat que s’havia de fer en alguns llocs de l’edifici. Això suposava unes xifres molt elevades d’inversió que es feia inviable sufragar sense cap subvenció.

Pla ens explica que va començar la seva extensa col·lecció, una de les més importants d’Europa, a principis dels anys 80.

Pel col·leccionista, aquesta nova etapa que s’obre al seu davant “és com començar de nou, és enfocar-ho d’una altra manera”. El nou museu es dedicarà “exclusivament” perquè els visitants hi puguin veure joguines.

“Hi haurà algunes peces antigues perquè m’agraden les antiguitats i posar algun element puntual, però la finalitat és que les joguines es vegin bé totes elles i n’hi hagi moltes”.

Pel que fa a la botiga, se seguirà mantenint al nou local i s’hi instal·larà el mateix taulell que hi havia fins ara. També s’hi col·locarà la làmpada que presidia fins ara l’espai d’accés. La idea de Pla és que “la gent el recordi com si fos abans, per donar continuïtat. La botiga pràcticament serà la mateixa”.

El més llegit

I després